DEN HELDER - Ben jij op zoek naar een goede PVC visgraat vloer voor jouw huidige of jouw nieuwe woning in de omgeving van Den Helder? Visgraat vloeren zijn altijd populair geweest en dat zullen ze waarschijnlijk ook altijd blijven. Logisch ook, want ze zijn een prachtige aanvulling op ieder soort interieur. Wil jij graag meer weten over PVC visgraat vloeren en waar je ze kunt kopen bij jouw in de buurt? Daar gaan we in dit artikel verder op in!

Wat is een visgraat vloer?

Een visgraat vloer is een bepaald ontwerp dat al eeuwenlang wordt toegepast. Vroeger werd deze vloer alleen van eikenhout gemaakt, wat het een echt luxeproduct maakte. Het was dan ook enkel te vinden in kastelen en paleizen en later in villa’s en hotels. Vandaag de dag zijn de vloeren echter een stuk toegankelijker geworden, met name doordat ze ook in andere materialen te krijgen zijn dan eikenhout, zoals textiel, PVC en laminaat. PVC visgraat is vandaag de dag het meest populaire materiaal voor vloeren. Door plankjes haaks over elkaar heen te leggen, ontstaat er een trapsgewijs patroon dat erg doet denken aan een vissengraat. Vandaar de naam ‘visgraat vloer’.

Wat zijn de voordelen van een visgraat vloer?

Een visgraat vloer heeft een hoop voordelen, wat natuurlijk ook de reden is dat hij zo populair is. Het grootste voordeel van deze vloeren is toch echt hun luxe uitstraling. Het was niet voor niets een vloer gemaakt voor kastelen en paleizen. Het is een enorm stijlvolle vloer die ook nog eens tijdloos is. Hij wordt immers al eeuwenlang toegepast en is nog steeds niet uit de mode. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de vloer na tien jaar als ouderwets beschouwd zal worden, zelfs niet na 50 jaar. Daarnaast is de vloer in iedere soort woning toe te passen, ook als je geen rechte hoeken hebt. De vloer kan namelijk makkelijk bij worden gesneden. Voor landhuizen en villa’s maakt men vaak gebruik van walvisgraat PVC, aangezien deze een stuk groter is dan reguliere visgraat vloeren. Ten slotte is een visgraat vloer ideaal om te combineren met vloerverwarming, aangezien dit ontwerp veel warmte doorlaat.

Waar kun je PVC visgraat vloeren kopen?

Ben jij op zoek naar een PVC visgraat vloer van goede kwaliteit in de omgeving van Den Helder? Dan zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt. IVR Parket en Tip Top Vloeren zijn de best beoordeelde specialisten in de regio. Het voordeel van het aanschaffen van een visgraat vloer bij een woon- of vloerenspecialist is dat je verzekerd bent van een vloer van hoge kwaliteit. Daarnaast bieden specialisten vaak ook meteen een legservice aan. In de meeste gevallen is dit voordeliger dan een vloer aanschaffen en een externe vakman inhuren om deze te laten leggen.

De nadelen van een visgraat vloer


Alles heeft helaas ook nadelen, dat geldt natuurlijk ook voor visgraat vloeren. Of die nadelen opwegen tegen de voordelen, is voor jouzelf om te bepalen. Maar het is altijd goed om op de hoogte te zijn van dergelijke nadelen. Het grootste nadeel zijn toch de kosten van een visgraat vloer, vooral als je de vloer laat leggen. Het is namelijk een proces dat veel tijd kost. Zelfs een professionele vakman zal er veel tijd aan kwijt zijn. Daarnaast laat een visgraat vloer meer geluid door dan andere soorten vloeren en moet je een egale ondergrond hebben om de vloer op te leggen. Anders komen er oneffenheden in het ontwerp en is het niet meer mooi.