DEN HELDER - Energie besparen in je woning is op verschillende manieren mogelijk. Door op je energieverbruik te letten bespaar je niet alleen geld op je energierekening, maar ook draag je je steentje bij aan een beter milieu. Met de juiste zonwering is het mogelijk om je energierekening te verlagen. Screens zijn hierbij een goede keuze. Wij vertellen je hieronder waarom!

Goede zonwering

Screens zijn in staat om de warmte van buiten goed te weren. Dat is een groot voordeel, want zo blijft de warmte grotendeels buiten als het heet is. Tijdens de warme zomerdagen blijft de temperatuur in huis hierdoor langer aangenaam. Je hoeft niet meteen je airconditioning volop aan te zetten. Doordat de temperatuur aangenaam blijft, kun je dus op een eenvoudige manier energie besparen. Koop hier screens als je op zoek bent naar hoogwaardige zonwering.

Functioneert als isolatielaag

Niet alleen in de warme zomermaanden heb je profijt van screens, ook in de wintermaanden is het een aanrader om hier goed gebruik van te maken. Screens fungeren namelijk als extra isolatielaag voor je ramen. In de zomer zorgt dat ervoor dat je de warmte buiten houdt, maar in de winter voorkom je hierdoor juist warmteverlies. Doordat de warmte niet zomaar ontsnapt, hoef je de verwarming minder hoog te zetten omdat de temperatuur langer aangenaam is. Zo bespaar je op de stookkosten en dus op je energierekening.

Ventileren blijft mogelijk

Screens hebben als voordeel dat ze nog steeds frisse lucht kunnen binnenlaten. Als het warm is in de zomer, kun je het in huis dus toch nog een beetje ventileren dankzij deze zonwering. Dat is lang niet met elke zonwering oplossing het geval. Je hebt de mogelijkheid om je ramen open te zetten en bent daardoor minder afhankelijk van airconditioning. Het blijft langer aangenaam binnen en dat verlaagt je energieverbruik.

Zelf de lichtinval bepalen

Nog een manier om energie te besparen door screens, is de lichtinval reguleren. Met screens heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel zonlicht je in huis laat komen. Schijnt de zon niet zo fel, dan is dat een ideale manier om van veel daglicht te profiteren in huis. Als je meer natuurlijk licht doorlaat, hoef je minder verlichting te gebruiken in je woning. En je raadt het al, dat draagt bij aan een lagere energierekening.

Kortom, screens zijn een uitstekende manier om energie te besparen en duurzamer te wonen. Niet alleen energiebesparing is een voordeel van deze zonwering, ook zorgen screens voor meer privacy en zijn het stijlvolle toevoegingen aan je woning.