Maandagmiddag 4 februari werd de nieuwe bibliotheek in Schooten Plaza feestelijk geopend. Boekfiguur Kikker maakte er samen met kinderen van basisscholen De Dijk, Schoter Duijn en De Vlieberg een gezellig feestje van. Het dweilorkest van Kunstzin zorgde voor muziek. En na afloop was er voor iedereen iets lekkers van buurman Bakkerij Dunselman.

Jeugdcollectie
De bibliotheek is recent verhuist van MFC De Boerderij naar het winkelcentrum. Op de nieuwe locatie is meer ruimte. Niet alleen voor boeken voor volwassenen, er is nu ook een jeugdcollectie. Kinderen kunnen met juf of meester naar de bieb, maar ook na schooltijd met hun (groot) ouders.

De bibliotheek in De Schooten is momenteel geopend op dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Extra vrijwilligers gezocht
Op de nieuwe locatie wil de bieb graag vaker open zijn, dus wordt er gezocht naar extra vrijwilligers. Mensen die het leuk vinden om een paar uur per week in een gezellig team te werken en van het omgaan met kinderen en volwassenen houden kunnen mailen naar: info@kopgroepbibliotheken.nl