DEN HELDER - Heldernaren lenen 6 procent minder dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Gemiddeld leenden inwoners van Den Helder vorig jaar 12.370 euro. Het gemiddelde leenbedrag in heel Nederland was 13.595 euro.

In Den Helder wordt vaker geleend voor restschuld en caravan


“Bij de doelen waar mensen uit Den Helder geld voor lenen, valt op dat ze relatief vaak lenen om een restschuld van een hypotheek te financieren”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “In Den Helder leent 4 procent voor een restschuld. In heel Nederland is dat slechts 1,2 procent.”

Ook lenen voor een caravan of camper is populair onder Heldernaren. 4,7 procent leent hiervoor, tegenover 1,3 procent van alle Nederlanders.

Heldernaren lenen het meest voor auto’s

Het meest gekozen leendoel in Den Helder is echter de auto. 24 procent van de inwoners in Den Helder die een lening afsluiten, leent voor een auto. Dit is wel minder dan het gemiddelde in Nederland van 28 procent.

Tip! Ook geld lenen in Den Helder? Zorg dan dat je niet te veel betaalt. De renteverschillen tussen de kredietverstrekkers zijn groot. Door je lening vergelijken bespaar je tot wel 393 euro op je totale lening.