DEN HELDER - De zomervakantie is weer in zicht, dit is voor veel mensen het ideale moment om eropuit te gaan. Wellicht voor een dagje strand, het pretpark of misschien voor een aantal weken vakantie in het buitenland. Hoe dan ook, de kans op een woninginbraak in deze periode neemt toe maar gelukkig zijn er wel een aantal tips die je kunt toepassen om inbrekers geen kans te geven.

Doe deuren en ramen dicht


Een inkoppertje wellicht maar zorg dat je altijd alle deuren en ramen dicht en op slot doet wanneer je het huis verlaat. Ook al ga je voor een kort boodschapje van huis, doe alles altijd dicht. Het is uiteraard ook van belang dat je deuren en ramen goede gecertificeerde sloten hebben, deze kun je herkennen aan een SKG-keurmerk.

Door altijd alles dicht te doen, ook al ga je maar even van huis, kan het soms gebeuren dat je de deur per ongeluk dichtgooit en dat je geen sleutel bij je hebt. Dit overkomt ons allemaal wel eens! Gelukkig zijn er dan toch een aantal mogelijkheden om weer naar binnen te komen. Staat er toevallig toch een raam open, kijk of je hier doorheen past. Of probeer met behulp van een pasje de deur te openen. Lukt het niet meer om naar binnen te gaan dan zit er niks anders op dan een slotenmaker in te schakelen. Neem bijvoorbeeld contact op met Slotenmaker Den Haag of Slotenmaker Barendrecht en zij zorgen dat jij weer je huis in kan komen.

Maak gebruik van veiligheidsverlichting

Inbrekers hebben een hekel aan licht, ook heel logisch gezien ze dan meer zichtbaar zijn. Het kan daarom effectief zijn om veiligheidsverlichting aan te schaffen. Deze soort verlichting maakt gebruik van sensoren en het licht springt aan op het moment dat er beweging wordt gesignaleerd, hiermee kun je een eventuele inbreker flink mee afschrikken.

Licht je buren in

Het is erg handig wanneer je op vakantie gaat je buren in te lichten, zo kunnen zij een oogje voor je in het zeil houden. Vraag of ze af en toe de post willen weghalen, of ze de gordijnen zo nu en dan open en dicht willen doen en misschien kunnen ze hun eventuele tweede auto bij je op de oprit zetten. Hierdoor lijkt het alsof er wel iemand thuis is en zo maak je je huis een stuk minder interessant voor eventuele inbrekers.

Plaats geen foto’s op social media

Natuurlijk is het leuk om je vakantiefoto’s te delen op social media, maar heel slim is het niet. Inbrekers worden daarentegen wel slimmer en houden zelfs social media pagina’s in de gaten om te kijken of iemand op vakantie is. Bewaar je vakantiefoto’s voor als je weer terug bent en deel dan pas je foto’s met iedereen.

Berg kostbare spullen goed op

Zorg altijd dat je kostbare spullen uit het zicht hebt wanneer je niet thuis bent. Zorg bijvoorbeeld dat je je laptop in een kast doet en laat autosleutels niet rondslingeren. Heb je kostbare spullen zoals dure sieraden, doe deze dan eventueel in een kluis. Het is ook slim om kostbare spullen niet allemaal bij elkaar op te bergen, verspreid het door je huis heen op verschillende plekken.

Maak gebruik van een slimme deurbel


Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een slimme deurbel inbraak voorkomt, koop daarom een slimme deurbel met camera. Met een slimme deurbel kun je een oogje in het zeil houden en het schrikt inbrekers af, ze willen immers anoniem te werk gaan.

Voorkom inbraak tijdens de zomervakantie door de bovenstaande tips op te volgen, hierdoor kun jij volop en onbezorgd genieten van je welverdiende dagje uit of vakantie.