DEN HELDER - Jordy van Kesteren, buurtsportcoach bij Team Sportservice Den Helder, is in de race voor de titel Buurtsportcoach van het jaar. Jordy is genomineerd omdat hij met zijn aanstekelijke enthousiasme al veel kinderen en jongeren in beweging heeft gekregen. Naast Jordy zijn nog twee buurtsportcoaches genomineerd. Er kan tot 12 december worden gestemd.

De benoeming Buurtsportcoach van het jaar wordt georganiseerd door Wij Buurtsportcoaches, het landelijke netwerk voor alle sport- en beweegprofessionals. Er zijn in totaal maar liefst 73 buurtsportcoaches genomineerd. Daarvan zijn er drie geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel Buurtsportcoach van het jaar. Jordy van Kesteren is één van deze drie genomineerden. Aan het winnen van de titel is een stimuleringsprijs verbonden. De winnaar krijgt een geldprijs van 1500 euro. Deze prijs is bedoeld om te investeren in persoonlijke ontwikkeling en/of opleiding, dat ten goede komt aan het werk als buurtsportcoach.

Iedereen kent Jordy
Jordy is trots op zijn nominatie: "Het is natuurlijk harstikke leuk dat ik genomineerd ben. Maar het is eigenlijk een groot compliment voor heel Team Sportservice Den Helder. Ik doe het samen met mijn collega's! Ook onze partners waar we mee samenwerken, verdienen dit compliment." Elke week is Jordy van Kesteren in verschillende wijken te vinden waar hij sport- en beweegactiviteiten uitvoert. Veel kinderen in Den Helder kennen Jordy vanuit dit sportbuurtwerk maar ook vanwege de vele naschoolse activiteiten die Jordy organiseert en zijn betrokkenheid bij beweegactiviteiten op en rond basisscholen. Jordy is in Den Helder het uithangbord en visitekaartje voor de sport- en spelactiviteiten op het Cruyff Court. Jordy is stimulerend en motiverend zonder belerend te zijn. Zo doen kinderen vaker mee aan sport- en beweegactiviteiten in de wijk en leren ze positief en gezond te leven.

Van patat naar gezonde snacks
Jordy wordt vaak benaderd om mee te denken bij de ontplooiing van nieuwe activiteiten met samenwerkingspartners. Onlangs was er een sport- en speldag met een workshop gezond koken bij een van de lokale buurthuizen in Den Helder. Het buurthuis en het jongerenwerk dat hieraan verbonden zit, vroegen Jordy om mee te denken. Door zijn betrokkenheid bij de organisatie is het buurthuis geïnspireerd geraakt om gezondere snacks aan te bieden aan de kinderen in de middag. Voorheen werd er patat gebakken. In vervolg hierop is de kook-workshop toegevoegd aan het programma van de sport- en speldag.

Cruyff Court
Jordy is ook de grote motor achter het jaarlijkse 6 tegen 6 scholentoernooi op en heropening van het Cruyff Court (zie foto). In 2018 heeft Jordy met zijn enthousiasme het voor elkaar gekregen om het Nederlands Kampioenschap Cruyff 6 vs 6 naar Den Helder te halen! Deze landelijke finale maakt een onderdeel uit van Game Day, waar Jordy ook een soccer-court voor organiseerde. Hiervoor heeft hij zelfs samenwerking met voetballers van AZ weten te realiseren! Door populaire games om te zetten in een uitdagend fysiek beweegspel kreeg Jordy veel jeugd achter hun spelcomputer vandaan om samen te bewegen.

Stem ook voor Jordy!
Vindt u ook dat Jordy dat de titel Buurtsportcoach van het jaar verdient? en laat uw stem achter. Doe dit voor 12 december! Daar kunt u ook de complete motivatie lezen waarmee Jordy van Kesteren is genomineerd. Stemmen kan ook via de facebook van Team Sportservice Den Helder.