DEN HELDER - Heb je plannen voor een nieuw bouwproject? Zie je het bijvoorbeeld wel zitten om een veranda in de tuin neer te zetten, of wordt het eindelijk eens tijd voor die nieuwe schutting? Het is dan wel belangrijk om hier de beste materialen voor te gebruiken. Bij het Denheldersdagblad.nl raden we je aan om voor hout te kiezen. Niet alleen heb je dan een mooie, natuurlijke uitstraling, maar daarbij mag je er ook op rekenen dat je bouwwerk er heel wat jaartjes mooi bij blijft staan. Sterker nog: naarmate je bouwwerk langer staat wordt de kleur alleen maar mooier. Zeker als je hiervoor Douglas hout gaat kopen bij een specialist als Jumbowood.

Maak een goede planning voor je bouwproject

Ongeacht of je nu een kleine schutting of een grote veranda in je tuin neer wil zetten, is het heel belangrijk om dit goed van tevoren te plannen. Zo weet je namelijk zeker dat je genoeg hout in huis haalt. Je zit er niet op te wachten om net een paar planken te missen, maar ook niet om na afloop van je project met heel veel overgebleven hout te blijven zitten. Meet van tevoren goed op hoeveel ruimte je beschikbaar hebt, zodat je een duidelijke inschatting kunt maken van wat je precies allemaal nodig hebt. Dat is natuurlijk nog makkelijker als je een standaard bouwpakket aanschaft. Je krijgt dan namelijk alles geleverd dat je bij het afmaken van je project maar nodig kunt hebben. Jumbowood levert bijvoorbeeld een bouwpakket met al het hout, maar ook alle materialen die je nodig hebt om alles goed te kunnen bevestigen. Zo weet je zeker dat je project lekker soepel verloopt.

Wat is het beste hout voor je bouwproject?

Voor elk bouwproject waarbij je hout gebruikt heb je de keuze uit een groot aantal verschillende houtsoorten. Niet elke houtsoort is hierbij even geschikt om te gebruiken. Voor houtsoorten die je wel prima kan gebruiken, kan je bijvoorbeeld denken aan Douglas hout, tropisch hardhout of eikenhout. Deze soorten zijn bij uitstek geschikt voor het gebruik in een schutting, veranda of kapschuur. Stevig hout dat er prachtig uitziet en goed tegen de weersomstandigheden kan. Zo mag je er op rekenen dat je overkapping niet alleen zonder problemen overeind blijft staan, maar dat deze er ook mooi uit blijft zien. Deze houtsoorten zijn ook volop te krijgen, waarbij Jumbowood dit ook nog eens tegen scherpe prijzen levert.

Waar moet je op letten als je hout koopt?

Het is belangrijk om een aantal dingen goed in de gaten te houden als je tropisch hardhout gaat kopen, of als je toch kiest voor een andere houtsoort. Let er bijvoorbeeld op dat je hout koopt dat daadwerkelijk geschikt is voor de klus waar je het voor gaat gebruiken. Niet elke houtsoort heeft namelijk de juiste eigenschappen. Het is ook belangrijk om het hout in de juiste maten te laten zagen. Dit kan je bij houtspecialisten laten doen, dan hoef je zelf niet meer met een zaag aan de slag. Daar komt bij dat je er bij specialisten op mag rekenen dat alles daadwerkelijk perfect op maat voor je wordt gezaagd. Het mag duidelijk zijn dat je er ook goed op moet letten dat je de juiste hoeveelheid hout bestelt. Zo voorkom je dat je bijna klaar bent en je project niet af kan maken, omdat er nog een paar planken ontbreken. Je kan hiervoor altijd even contact opnemen met Jumbowood op telefoonnummer 0228 - 522444. Adviseurs van Jumbowood gaan dan samen met jou bekijken wat je allemaal nodig hebt om jouw project tot een succes te kunnen maken. Kijk vooral ook even hoe het hout geproduceerd is. Met duurzaam geproduceerd hout haal je niet alleen kwaliteit in huis, maar belast je ook het milieu minder.

Aan de slag met het hout

Hout is een prachtig materiaal om mee te werken. Je gaat daadwerkelijk aan de slag met een natuurlijk product, dat buitengewoon duurzaam is. Kies je voor hout van Jumbowood, dan mag je er op rekenen dat er een grote voorraad hout voor je klaarligt. Duurzaam hout, dat voor jou helemaal op maat wordt afgeleverd. Je hebt hier ook de mogelijkheid om een compleet pakket te bestellen. Zo heb je al het hout en overige materialen meteen bij elkaar en hoef je niet zelf uit te rekenen wat er precies allemaal nodig is. Alles wat je bij Jumbowood bestelt kan je zelf bij het bedrijf op komen halen, of het laten bezorgen. Voor meer informatie hierover kijk je gewoon even op www.jumbowood.nl.