DEN HELDER - Suzanna Jansen brak door bij het grote publiek met ‘Het pauperparadijs’, dat uitgroeide tot een bestseller en inmiddels de 61ste druk beleeft. Nu is er een nieuw boek verschenen: ‘Wael’, het aangrijpende verhaal van een Syrische student die door de oorlog zijn normale leven ziet afbrokkelen, tot hem geen andere keuze rest dan op een smokkelaarsschip te stappen en de Middellandse Zee over te steken. Zondagmiddag 14 april vertelt de schrijfster tijdens het NUT-College in School 7 over haar aangrijpende boek. Ze zegt daarover: "Dit is een belangrijk verhaal omdat het zo gewoon is. Het zou iedereen kunnen overkomen als er een oorlog uitbreekt."

Jansen heeft vele uren met Wael gesproken en was diep onder de indruk van zijn verhaal. In haar boek laat ze de lezer via zijn ogen meekijken, om te zien wat er gebeurt als een oorlog je leven overhoop gooit. Je ziet zijn verwondering over wat er gebeurt als het regime op demonstranten begint te schieten, je rent met hem mee als hij in handen van mensensmokkelaars de ene na de andere grens moet zien over te steken. Het is een verhaal over veerkracht en optimisme, ondanks alles. En over liefde.

NUT-College op zondag 14 april om 14.30 uur in School 7, Keizersgracht 94, toegang 5 euro, kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.