DEN HELDER - Je eetkamer is de centrale plek in huis waar je samenkomt voor maaltijden, gezelligheid en gesprekken. Het is dus belangrijk dat deze ruimte zowel functioneel als sfeervol is. Maar hoe zorg je ervoor dat je eetkamer stijlvol en toegankelijk is? In dit blog lees je handige tips en adviezen.

Wat heb je nodig in je eetkamer?

Om je eetkamer goed in te richten, heb je een aantal basismeubels nodig:

Een stevige eettafel: dit is het middelpunt van de eetkamer. Kies een tafel die groot genoeg is voor je gezin en eventueel gasten;
Comfortabele stoelen: zorg voor stoelen die niet alleen mooi zijn, maar ook lekker zitten;
Een ruime buffetkast: handig voor het opbergen van servies, glazen en andere eetkamerbenodigdheden.

Waarom kiezen voor mangohouten meubels?
Nederlanders zijn over het algemeen best grote verbruikers: we houden van spullen en als ze zeldzaam zijn, vinden we ze nog aantrekkelijker. Zo worden er veel meubels gemaakt van mahoniehout, dat afkomstig is uit regenwouden en vaak illegaal wordt gekapt. Het is daarom verstandiger om te kiezen voor meubels van andere houtsoorten. Een ronde eettafel mangohout is bijvoorbeeld een betere keuze dan een eettafel van mahoniehout.

Wat is mangohout?
Mangohout komt van mangobomen die geen vruchten meer dragen en daarom toch al worden gekapt. Als dit hout niet aan meubelmakers wordt verkocht, wordt het meestal verbrand. Door meubels van mangohout te kopen, draag je bij aan het verminderen van ontbossing, voorkom je verspilling en verlaag je je CO2-uitstoot.

Hoe onderhoud je mangohouten meubels?
Goed onderhoud zorgt ervoor dat je lang plezier hebt van je eettafel mangohout. Behandel mangohout regelmatig met olie of bijenwas om het hout te voeden en beschermen. Vermijd chemische schoonmaakmiddelen en gebruik een licht vochtige doek zonder stiksels om het schoon te maken.

Maak je eetkamer persoonlijk
Een gezellige eetkamer gaat verder dan alleen meubels. Voeg persoonlijke accenten toe zoals:

Een mooi tapijt: dit maakt de ruimte meteen warmer en gezelliger;
Planten en bloemen: deze brengen leven en kleur in je eetkamer;
Wanddecoratie: hang schilderijen, foto's of andere kunst aan de muur om de ruimte persoonlijk te maken.

Aan de slag
Met de tips en adviezen uit dit blog creëer je een eetkamer waar je graag tijd doorbrengt met familie en vrienden. Begin vandaag nog met het inrichten en geniet van een gezellige en functionele eetkamer!