DEN HELDER - Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige tuinhaard, is het waarschijnlijk de eerste vraag die bij je opkomt: hoeveel kost zo’n haard eigenlijk? Het vervelende is alleen dat er in veel artikelen zoals deze om het antwoord heen wordt geschreven. Wat voor tuinhaard je ook gaat kopen, je wilt van je nieuwe houtkachel, gaskachel of pelletkachel de prijs weten, voordat je een beslissing neemt. Daarom lees je in dit artikel hoeveel een goede tuinhaard kost.

Welke soorten tuinhaarden kan ik kopen?

Ga je een tuinhaard kopen? Dan heb je keuze uit een groot aantal haarden. De meest populaire haarden (of verwante producten) die je kunt kiezen, zijn:

● Houtkachel;

● Gaskachel;

● Barbecue;

● Pelletgestookte pizza-oven.

Wat is de prijs van een goede tuinkachel?

De kosten voor buitenhaarden en tuinkachels worden beïnvloed door het materiaal, de grootte en de functies. Houthaarden zijn erg populair, maar brengen daardoor ook met zich mee dat ze aan de duurdere kant zijn: hoogwaardige houthaarden kosten over het algemeen tussen de 700 en 2000 euro. Met een gaskachel kom je iets voordeliger uit: je eindigt tussen de 650 en 960 euro. De haarden die aan de duurdere kant van deze schaal zitten, zijn ook nog eens heel bijzonder. Zo kan de Ukiah Voyager muziek afspelen.

Zoek je echt een goedkope optie, dan kun je het beste voor een barbecue of pizza-oven gaan. Een hoogwaardig buitenkook-product is al verkrijgbaar vanaf 95 euro.

Hoe weet ik of een tuinhaard van goede kwaliteit is?

Ga je een tuinhaard kopen? Voordat je dat doet, moet je zeker weten dat die van goede kwaliteit is. Er zijn verschillende factoren om op te letten. Ten eerste moet het materiaal stevig en hittebestendig zijn. Gietijzer en cortenstaal zijn uitstekende keuzes vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen hoge temperaturen. Controleer ook de afwerking - een goede tuinhaard heeft gladde randen en een gelijkmatige verflaag zonder roestplekken of deuken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de constructie en het ontwerp. Een stabiele basis en een goed doordacht rookafvoersysteem dragen bij aan een veilige en efficiënte verbranding.

Tot slot kan de reputatie van het merk en de garanties die worden geboden een indicatie zijn van de kwaliteit. Kies voor merken met positieve recensies en degelijke garantievoorwaarden om ervoor te zorgen dat je lang kunt genieten van je tuinhaard.