DEN HELDER - KopGroep Bibliotheken helpt ook in 2019 mensen op weg die moeite hebben met de computer. Zo zijn er spreekuren voor iedereen die vragen heeft over e-readers en e-books. Bijvoorbeeld over het aanmaken van een account of het downloaden van e-books naar een tablet of smartphone. De spreekuren zijn wekelijks van 16.00 tot 17.00 uur op dinsdag in Nieuw Den Helder, woensdag in Julianadorp en donderdag in School 7. In School 7 is tijdens dit spreekuur op de eerste donderdag van de maand ook een medewerker van de Rabobank aanwezig om mensen te helpen met internetbankieren. Alle spreekuren zijn gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Gratis cursussen
Daarnaast organiseert de bibliotheek regelmatig gratis cursussen voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer en internet. In vier lessen wordt stap voor stap geoefend met typen, de basis van het e-mailen en internet. De cursus wordt gegeven op computers van de bibliotheek. Deze Klik&Tik cursus start dinsdagmorgen 8 januari in de bibliotheek van Nieuw Den Helder en op vrijdagmiddag 11 januari in de bibliotheek van Julianadorp. In beide groepen zijn nog enkele plaatsen vrij.

Hulp bij DigiD
Maandagmorgen 14 januari start in de bieb van Julianadorp een cursus om mensen te helpen die niet goed overweg kunnen met hun DigiD. Bijvoorbeeld met het invullen van digitale formulieren van de overheid. Deze cursus bestaat uit vier ochtenden. Er wordt alleen een bijdrage gevraagd voor het bijbehorende werkboek.Voor alle cursussen geldt dat vooraf aanmelden noodzakelijk is. Dat kan via de website of aan de balies van alle bibliotheken.