DEN HELDER - De tuin is het pronkstuk van je huis. Het is daarom belangrijk om de tuin goed te onderhouden en te laten passen bij jouw huis. Mooie voortuinen maken straten aantrekkelijker om te zien, geeft meerwaarde aan je huis en het groen in tuinen compenseert de vervuiling van auto’s op straat. Bovendien zorgen planten en bomen voor een betere waterafvoer in de tuin. Dus treuzel niet en begin met je tuin voorjaarsklaar te maken!


Voor een tuin is het belangrijk dat er veel groen in is verwerkt. Planten, bomen en gras zijn goed voor je gezondheid en maken je daarnaast ook gelukkiger. Bovendien maken planten en bomen met veel bladeren de lucht schoner en nemen hierbij veel luchtvervuiling op.

Voortuin

Om te beginnen gaan we kijken hoe je de voortuin het beste kan aankleden. De groene planten en kleurrijke bloeiers in jouw voortuin zijn het visitekaartje van je huis. Het is daarom belangrijk deze mooi in te richten. Zo kan je beginnen om kleine bomen in je voortuin te zetten om een diepteverschil te creëren. Voor een boom die veel vogels aantrekt kan je bijvoorbeeld kiezen voor de 'sierappelboom'. Deze boom trekt veel vogels aan, wat ervoor zorgt dat je tuin levendiger wordt. Wanneer je een parkeerplaats naast je voortuin hebt, kan je dit ook goed combineren met groen. Probeer bijvoorbeeld een meidoornhaag tussen de voortuin en de parkeerplaats te zetten. Op deze manier creëer je al snel een makkelijk te onderhouden overgang tussen de voortuin en parkeerplaats. Wanneer struiken of planten dichter bij de weg worden gezet waar auto’s rijden, nemen ze het meeste CO2 op. Een vlinderstruik is een voorbeeld van een mooie kleurrijke maar ook CO2 reducerende plant.

Achtertuin

Zorg ervoor dat het entree van de achtertuin subliem is. Dit kan je doen door een poortbeslag te bekleden met de plankenset die het beste bij de tuin past. Een mooie poort is niet alleen een statement van stijl, maar biedt ook privacy en veiligheid voor je gezin.

Een goede manier om de perfecte poort te creëren is door het gebruik van een plankenset die het beste bij de tuin past. Gelukkig zijn er veel verschillende maten die ook gemakkelijk op een poortframe te bevestigen zijn. Dit geeft je de mogelijkheid om een eigen unieke stijl toe te voegen aan de poort, waardoor deze perfect past bij jouw tuin. Om ervoor te zorgen dat je poort er altijd goed en mooi uitziet, is het belangrijk om de houten planken goed te onderhouden.Om de tuindeur het beste te onderhouden kan je de houten planken met houtolie bewerken.

Daarnaast is het belangrijk om in de tuin ruimte te creëren. Een aantal manieren om ruimte te creëren in je tuin zijn:

  1. Kies voor compacte en multifunctionele tuinmeubels. Het verminderen van een aantal zitplaatsen zorgt al snel voor meer ruimte. Helemaal wanneer je inklapbare stoelen gebruikt bespaard dit een hoop ruimte ten opzichte van niet inklapbare stoelen.

  2. Maak gebruik van de hoogte. Door bijvoorbeeld hangende plantenbakken aan de schutting te hangen of klimop planten te gebruiken creëer een groene tuin maar gebruik je weinig oppervlakte.

  3. Gebruik lichte zomerse kleuren: Dit zorgt ervoor dat de tuin luchtiger en ruimer oogt. donkere kleuren laten een ruimte sneller klein lijken.

  4. Verwijder overbodige bestrating. Vermijd olifantenpaadjes en andere onnodige stenen paadjes, less is more. Hierdoor oogt de tuin netjes en geordend.

  5. Als laatste kun je nog spiegels toevoegen: Door het toevoegen van spiegels aan een schutting of muur creëer je een gevoel van meer ruimte.


Kortom, er zijn veel verschillende manieren om van je tuin een mooier entree te maken. De planten en bomen zorgen voor meer zuurstof en de houten poort zorgt voor een veilig en mooi entree. Bovendien zijn de vijf tips erg handig om je tuin ruimer te maken. Gebruik daarom deze blog om ultiem te genieten van je tuin!