NEDERLAND - Voel je vrij, geef je bloot! Zon jij ook het liefst toploos? Dan moet je dat in alle vrijheid kunnen doen. Op BlootGewoon!’s Nationale Toplessdag, op dinsdag 21 juni, draait het om jouw keuzevrijheid.


Sinds 2018 organiseert BlootGewoon!, merk van belangenorganisatie voor naaktrecreatie NFN Open & Bloot, jaarlijks de Nationale Toplessdag. Natuurlijk is iedere warme, zomerse dag een toplessdag, als je dit wilt. Maar op 21 juni, de dag dat de zomer begint, zet BlootGewoon! zich in om extra te benadrukken dat iedereen een vrije keuze heeft. Hopelijk zit het weertje mee en gaat iedere vrouw - die zich er prettig bij voelt – deze dinsdag topless van het zonnetje genieten. Maar ook bij minder mooi weer blijft dit jaarlijks de dag om met elkaar aandacht aan topless zonnen te besteden.

Keuzevrijheid

Veel vrouwen willen het liefst zonder topje zonnen, maar laten zich tegenhouden vanwege de (vermeende) oordelen en meningen van anderen, of uit angst om (online) het mikpunt van spot te worden. En dat is zonde! Want als je je als vrouw niet meer mag of durft te laten zien, beperk je jezelf in je vrijheid om te kiezen wat je wilt. En dat is iets waar wij op 21 juni bij stilstaan.

Tepelgelijkheid

Wat veel Nederlanders niet weten, is dat topless zonnen gewoon mag op alle openbare stranden in Nederland. Er is geen enkele wet die dit verbiedt. Anders zouden mannen immers ook niet zonder borstbedekking mogen zonnen. In ons land zijn mannen en vrouwen gelukkig voor de wet gelijk. Meer hierover lees je op blootgewoon.nl/topless-mag.

Wat kun jij doen?

ZON TOPLESS!

Laat op elke zomerse dag zien dat blote borsten er gewoon bij horen op het Nederlandse strand.

DEEL!

Deel met de hashtag #toplessdag een foto, filmpje of tekst en steun ons initiatief.

SLUIT JE ALS VROUW AAN!

Kom bij de besloten Facebookgroep 'Zonnen zonder topje' van BlootGewoon! en inspireer elkaar!