DEN HELDER - Het is belangrijk dat mensen thuis goed hun afval scheiden. HVC wil dit steeds makkelijker maken en biedt vanaf 26 maart de vernieuwde HVC afval-app aan.

De app is een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Nieuw is de handige afvalwijzer. In één oogopslag is nu helder in welke bak een bepaald product hoort. Daarnaast introduceert HVC als eerste in Nederland de ‘bestuurbare bak’ functie. Dit is een nieuwe functie van de app waarmee inwoners heel eenvoudig hun afvalbak op afstand naar de straat kunnen besturen.

Door het intypen van uw postcode en huisnummer in de HVC afval-app kunt u zien wanneer welke bak geleegd wordt. Ook kunt u meldingen hierover ontvangen. Menno Timmerman, directeur Grondstoffen HVC: ‘Ondanks de meldingen vergeten mensen soms toch hun bak aan de straat te zetten. Zij denken er pas aan als ze al van huis zijn. Dit hebben we nu opgelost door een functie in de app te bouwen die zorgt dat je dit nu niet meer zelf hoeft te doen. Je kunt hem op afstand besturen, bijvoorbeeld vanaf je werkplek of vakantieadres.’

App maakt afval scheiden nog makkelijker
Als eerste afvalverzamelaar van Nederland maakt HVC het mogelijk voor inwoners om de bak op afstand te besturen. Hier is drie jaar innovatie aan vooraf gegaan en alle bakken die bij inwoners staan, zijn hier al op voorbereid. De HVC afval-app bestaat al langer, maar wordt dus nu uitgebreid met vernieuwde functies als de afvalwijzer en de op afstand bestuurbare bak. Menno Timmerman: “Het was best een uitdaging, maar we zijn blij dat we het afval scheiden voor inwoners nog makkelijker kunnen maken.”

U kunt de vernieuwde HVC afval-app downloaden in de App Store en in Google Play. De functie ‘bestuurbare bak’ is vanwege technische redenen niet eerder beschikbaar dan Eerste Paasdag.

Voor vragen kunt u op werkdagen contact opnemen met het gratis telefoonnummer van klantenservice HVC: 0800-0700. U kunt ook mailen naar: klantenservice@hvcgroep.nl