DEN HELDER - De ontruiming van het museum van kunstenaar in Rob Scholte in het voormalige postkantoor in Den Helder is begonnen. De kunstenaar moest het museum uiterlijk afgelopen vrijdag verlaten en heeft zich in het gebouw verscholen.

De gemeente Den Helder bevestigt de ontruiming tegenover Mediapartner NH Nieuws. Volgens een woordvoerder is een deurwaarder samen met de politie aanwezig bij het museum.

"De heer Scholte krijgt de tijd om persoonlijke spullen te verzamelen die hij en zijn gezin willen meenemen", aldus de gemeente in een persbericht. "De sloten van het pand worden vervangen. De deurwaarder gaat het pand nu ontruimen."

Lees ook: Rob Scholte: museum vandaag en morgen gewoon open

De politie laat aan NH Nieuws weten dat er twee arrestaties zijn verricht. Wie er zijn opgepakt, is onduidelijk. Volgens Marc Nihot, die aanwezig is bij de ontruiming, zit Rob Scholte nog in het gebouw. Hij zou zich hebben verscholen op een hoger gelegen etage, die alleen bereikbaar is met een lift. "En ik ben de enige die de lift kan bedienen", lacht Nihot.

Mobiele Eenheid

Op foto's valt te zien dat de politie met groot vertoon aanwezig is. Zo rijdt er onder meer een busje van de Mobiele Eenheid voor het museum langs.

Volgens het Twitteraccount van het museum is de deur met een breekijzer geopend. Volgens voormalig SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel wordt de ontruiming "met harde hand" uitgevoerd. De berichten hierover zijn nog niet bevestigd.