DEN HELDER - Alles is duurder geworden. Zo ook de prijzen van smartphones. Sterker nog: de prijzen rijzen steeds verder de pan uit. Geen goed nieuws voor mensen met een beperkt budget. Betekent dit dat ze maar genoegen moeten nemen met een zeer slechte telefoon? Gelukkig niet. Slechte smartphones bestaan tegenwoordig bijna niet meer. Goede telefoons hoeven echt niet duur te zijn. Het is maar net welke keuzes je maakt en hoe goed je oplet.


Ben jij echt toe aan een nieuwe telefoon en wil je niet meer uitgeven dan nodig is? Maak dan gebruik van de volgende tips om eenvoudig de beste goedkope smartphone te vinden die bij jou past.

Doe onderzoek naar de verschillende smartphones


Zodra je abonnement verloopt, krijg je van je provider vaak al een heel groot aantal aanbiedingen te zien van nieuwe smartphones die je met abonnement aan kunt schaffen. Dit is echter maar een kleine selectie van het volledige aanbod. Daarom is het belangrijk om je hier niet volledig door te laten leiden en eerst zelf onderzoek te doen naar de verschillende smartphones. Er is immers nogal wat te vinden op de markt tegenwoordig.


Kijk ook zeker niet alleen bij het aanbod van de meest bekende merken, maar onderzoek echt het volledige aanbod dat op internet te vinden is. Het resultaat zal je wellicht verrassen.

Kom je er niet uit? Dan zijn er door de jaren heen ook diverse testjes uitgevoerd waarbij diverse goedkope smartphones zijn uitgeprobeerd. Zo ontdek je al snel welke budgetvriendelijke telefoons ook kwalitatief gezien goed scoren. Goed om deze onderzoeken dus op te zoeken.


Zet ook voor jezelf op een rijtje waar jij de meeste waarde aan hecht. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om goede foto’s te maken? Speelt het formaat een belangrijke rol? Op basis van die wensen is het eenvoudiger om een passende smartphone te kiezen.

Refurbished kopen


Een goede manier om snel veel geld te besparen is door voor een refurbished toestel te kiezen. Refurbished is Engels voor gereviseerd. Dit houdt niet meer in dan dat de telefoon al eens eerder is gebruikt en vervolgens weer in optimale conditie is gebracht. Hierdoor is hij weer klaar voor verdere verkoop. Op refurbished toestellen ontvang je ook gewoon nog garantie, waardoor je zeker bent van de kwaliteit en de levensduur van de telefoon.

Het is een slimme manier om een goede smartphone van een bekend merk voor een relatief lage prijs aan te schaffen. Combineer deze vervolgens met een sim only abonnement en je bent maandelijks stukken goedkoper uit.

Wacht tot de nieuwste modellen zijn uitgekomen


In het najaar worden de meeste nieuwe modellen gelanceerd. Zo zagen we pas geleden de iPhone 15 uitkomen. Dit is ook het moment waarop je moet wachten als je een goedkopere iPhone aan wilt schaffen. Zodra de nieuwste versies in de winkels liggen, worden de oudere modellen namelijk veel goedkoper verkocht. Waar de iPhone 14 eigenlijk maar op een paar punten verschilt met de nieuwere versie, kun je deze al snel voor honderden euro’s minder op de kop tikken. Dit is dus een slimme manier om geld te besparen en toch over een zeer goede smartphone te beschikken.