DEN HELDER - Huiseigenaren Uwe Smit en Marieke Holthuijzen vertellen op 5 en 7 maart alles over hun zonnepanelen, warmtepompen en andere energiezuinige maatregelen. Wie interesse heeft in duurzaam wonen is welkom bij deze inwoners. Tijdens de rondleidingen kunnen bezoekers de installaties bekijken en hun vragen stellen aan de huiseigenaren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Tijdens de eerste thematour op 5 maart heet Uwe Smit uit Julianadorp bezoekers welkom in zijn woning. “Ik geef graag inzicht in wat de zonnepanelen en hybride warmtepomp opleveren”, vertelt Uwe. “Zo hoop ik anderen te helpen die ook zo’n installatie overwegen.”

De tweede thematour vindt plaats op 7 maart in de jaren ’70-woning van Marieke Holthuijzen. Zij heeft zonnepanelen en een lucht/water warmtepomp. Tijdens de thematour vertelt ze alles over de installaties en isolerende maatregelen zoals dakisolatie en hr++ glas.

De thematour ‘Zonnepanelen’ in Julianadorp start op 5 maart om 19.30 uur. De thematour ‘Energiezuinig wonen’ vindt plaats op zaterdag 7 maart om 10.00 uur Helder. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via duurzamehuizenroute.nl/thematours. Voor beide thematours zijn twaalf plekken beschikbaar.

Collectieve inkoopactie zonnepanelen
Tot en met 6 april 2020 vindt er een collectieve inkoopactie zonnepanelen plaats in gemeente Den Helder. Inwoners die geïnteresseerd zijn in deze actie, maar benieuwd zijn naar ervaringen van inwoners die al zonnepanelen hebben, kunnen met deze thematours zich beter verdiepen in hun keuze voor het investeren in zonnepanelen.

Meer duurzame thema’s
De thematours worden georganiseerd in samenwerking met de gemeente Den Helder en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via dit platform delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen met geïnteresseerden, online en tijdens verschillende evenementen. In heel Nederland vinden dit voorjaar thematours plaats met onderwerpen zoals isolatie, aardgasvrij wonen of nul-op-de-meter. Een overzicht is te vinden op duurzamehuizenroute.nl/thematours.