Om een compleet oogzorgpakket aan te kunnen bieden heeft Van Dijk Optiek naast het opmeten van de ogen voor brillen en contactlenzen, montuur en glasadvies, een orthoptiepraktijk die geleid wordt door Herma Reinderman-ten Harkel, orthoptist met zeer ruime klinische ervaring.


Een orthoptist is onder andere gespecialiseerd in samenwerkingsproblemen tussen de ogen en kan ook de ogen van jonge kinderen onderzoeken. Indien er sprake is toenemende hoge bijziendheid (minsterkte) op kinderleeftijd kan het verstandig zijn dit proces te remmen om het risico op gezondheidsproblemen van de ogen op volwassen leeftijd te beperken.

Van Dijk Optiek en Orthoptie is gespecialiseerd in het aanmeten van brillenglazen en lenzen die de groei kunnen verminderen en kunnen de lengte van het oog meten. In tegenstelling tot het ziekenhuis zijn er bij Van Dijk Optiek geen lange wachttijden. Door samenwerking met het Ksyos (digitaal ziekenhuis inclusief oogarts, red.) is het mogelijk om een orthoptisch consult vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen. Daarnaast heeft Van Dijk Optiek en Orthoptie de beschikking over moderne apparatuur zoals een funduscamera en een OCT (beeldvormende techniek die hoge resolutie beelden kan maken van structuren van het oog, red.) waardoor de gezondheid van de ogen extra nauwkeurig kan worden onderzocht.

Zorgdomein
Omdat Van Dijk Optiek ook lid is van zorgdomein kan – indien nodig – de klant rechtstreeks worden doorverwezen naar de oogarts. Voor een vrijblijvend advies of oogmeting kan een afspraak worden gemaakt in een van de Van Dijk filialen in Julianadorp 0223-641582 of Hippolytushoef 0227-591057. Of kijk eens op de website voor meer informatie www.vandijkoptiekjulianadorp.nl