DEN HELDER - Marina van der Wal en haar echtgenoot Gideon laten hun gezinswoning in Castricum achter voor een Tiny House in Den Helder. Ruim 120 vierkante meter moet terug gebracht worden naar 32 vierkante meter. En dan moeten er keuzes gemaakt worden. Maandagavond 30 september vertelt ze in School 7 over het proces van een 'gewoon' huis naar een Tiny House. Hoe doe je dat? Afscheid nemen van een huis vol spullen. En geeft het afscheid nemen van spullen nu echt de vrijheid die al die minimalisten op YouTube je beloven?

Wat doe je bijvoorbeeld met het fotoalbum uit je jeugd waar je de afgelopen 10 jaar niet ingekeken hebt? De knuffelbeer die je vanaf je geboorte hebt? En dat boek, dat je van je beste vriendin gekregen hebt? Blijft dat of gaat dit boek naar de kringloopwinkel? De moederdag-knutsels van de kinderen; je kunt je nog herinneren dat je de kartonnen slippers écht aan moest trekken. En dat je er mee van de trap bent gevallen. Is deze herinnering genoeg of moeten de slippers bewaard blijven?

En zo zijn er de afgelopen maanden veel meer spullen, dierbare met mooie herinneringen en minder dierbare, de revue gepasseerd. Marina heeft ontdekt dat het niet de spullen zijn waar je afscheid van neemt, maar dat het vooral de emoties zijn die je er aan koppelt. Vanuit haar jarenlange ervaring uit de coaching- en psychologiepraktijk natuurlijk enorm interessant: wat gebeurt er met je als je deze keuzes uit vrije wil moet en wilt maken?

De lezing op 30 september begint om 19.30 uur in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder. De toegang is gratis, wel vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.