Het aanschaffen van een nieuwe auto is vaak een grote gebeurtenis. Het gaat vaak om best wat geld en er komen veel verschillende aspecten bij kijken. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn en jezelf in te lezen in het onderwerp. Zo heb je een beeld van de verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Na het lezen van dit artikel weet jij precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe auto!

Budget en financiële planning

Er zijn auto’s in allerlei prijscategorieën. Het is daarom belangrijk om te bedenken hoeveel je wilt besteden aan een nieuwe auto. Allereerst betaal je de aanschafprijs. Maar daarnaast moet je ook rekening houden met een verzekering, belasting, onderhoud en brandstof. Zo betaal je bijvoorbeeld ook belasting van personenauto's en motorrijwielen (BPM) over nieuwe auto’s of een gebruikte auto uit het buitenland. Dit wordt berekend op basis van de CO2-uitstoot en de catalogusprijs. Dit kan lastig zijn om zelf te berekenen. Er wordt daarom aangeraden om een BPM calculator te gebruiken.

Brandstofverbruik en milieuvriendelijkheid

Het is belangrijk om na te denken over het brandstofverbruik. Hier kan je namelijk nog veel geld aan kwijt zijn als je hier niet goed van tevoren over nadenkt. Een zuinige auto kan ervoor zorgen dat je op lange termijn veel geld bespaart en daarnaast is hij beter voor het milieu. Er zijn nu ook steeds meer milieuvriendelijke auto’s op de markt. Denk hierbij aan elektrische en hybride auto’s. Deze stoten minder CO2 uit en dragen bij aan een beter milieu.

Veiligheid en technologische snufjes

Je bent uiteraard op zoek naar een veilige auto. Er zijn tegenwoordig allerlei hulpmiddelen hiervoor. Ga op zoek naar wat bij jou past en wat jij nodig vindt. Je kunt denken aan noodremmen, rijstrookassistentie, adaptieve cruisecontrol en dodehoekdetectie.

Betrouwbaarheid en reputatie van de autodealer

Tot slot is het belangrijk om kritisch te kijken naar met welke dealer je in zee gaat. Je bent op zoek naar een autodealer met een goede betrouwbaarheid en reputatie.Je wilt graag een autodealer die eerlijk zal zijn over zijn producten. Hij zal je advies geven en eerlijk zijn over de kosten. Daarnaast wil je graag garantie op de aanschaf van je voertuig. Het is handig om reviews van eerdere klanten te lezen. Zo krijg je een beter beeld over de reputatie van de autodealer.