DEN HELDER - Een fijne werkomgeving is essentieel voor de productiviteit. Zowel voor jou als je werknemers. Daarom is het van belang dat elk kantoor goed wordt ingericht. Dat betekent niet alleen dat de luchtkwaliteit goed is en dat er bij de juiste temperatuur gewerkt kan worden, maar ook dat de juiste kantoormeubelen worden gebruikt. Dit is noodzakelijk om het comfort te verhogen, het werkgeluk te vergroten en de concentratie te verbeteren.

Ben jij inmiddels wel toe aan nieuwe kantoormeubelen en heb je al een aantal keer een blik geworpen op https://www.havic-kantoormeubelen.nl/, maar kom je er maar niet uit? Geen zorgen! Ondanks het grote aanbod is er altijd wel iets wat bij jou past. In dit artikel vertellen we je precies waar je op moet letten bij het kiezen van nieuwe kantoormeubelen. Hierdoor wordt het inrichten van een kantoor kinderspel.

Ergonomische kantoormeubelen

Wist je dat je als ondernemer verplicht bent om jouw werknemers een veilige en comfortabele werkplek aan te bieden? Daarom moet je je houden aan de regels zoals ze beschreven staan in de Arbowet. Een veilige werkplek werkplek betekent bovenal dat er op de ergonomie moet worden gelet. Hier schort het in de meeste kantoren echter nog weleens aan.

Bij ergonomie moet je vooral denken aan het aannemen van de juiste houding tijdens het werken. Besef goed dat een mens niet gemaakt is om langdurig te zitten. Toch doen we dit steeds meer. Op een gemiddelde werkdag zitten we soms wel acht uur achtereen. Dit heeft gevolgen voor onze spieren en gewrichten. Wanneer je dan ook nog eens in een zeer belastende houding zit, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de fysieke gesteldheid. Dit is waarom de Arbowet grote waarde hecht aan een ergonomische houding.

Om die houding te stimuleren zijn goede kantoormeubelen nodig. Hierbij is met name belangrijk dat de meubels verstelbaar zijn. Je kunt niet verwachten dat een standaardmaat bureaustoel of bureau iedereen past. Niemand is hetzelfde. Zelfs twee mensen met dezelfde lengte kunnen baat hebben bij een geheel andere stoel. Daarom moeten ergonomische meubels verstelbaar zijn, zodat iedereen in staat is om comfortabel te zitten en een ergonomische houding aan te nemen. Let hier dus goed op voordat je nieuwe kantoormeubelen koopt.

Kies voor duurzame meubels


Het is niet alleen belangrijk dat de meubels kwalitatief in orde zijn, je wilt ook dat ze lang mee zullen gaan. Allereerst natuurlijk omdat je hier jaren plezier van wilt hebben en zo ook kosten probeert te besparen, maar ook omdat je een beetje extra op het milieu wilt letten. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in ons land. Niet alleen onder de consument, maar we zien het ook steeds meer terug binnen het bedrijfsleven. Samen proberen we de schade aan ons milieu terug te dringen. Als ondernemer heb je hier een voorbeeldfunctie in. Door te kiezen voor minder schadelijke materialen en producten met een langere levensduur, draag je al je steentje bij aan het milieu. Want echt, alle kleine beetjes helpen!