DEN HELDER - In 2011 stond er in Enschede een indrukwekkende kerk, volledig opgebouwd uit iets wat leek op gigantische LEGO-stenen. Deze Abondantus Gigantus, zoals de kerk werd genoemd, was echter niet gemaakt van de bekende kunststof steentjes, maar van beton. Dit zorgde ervoor dat de structuur niet zomaar door een stevige windvlaag omver kon worden geblazen.

In dit artikel verkennen we de wereld van betonnen LEGO-blokken en hoe je deze kunt maken met de mallen van Betonblock®.

Wat zijn betonnen LEGO-blokken?

Betonnen LEGO-blokken zijn constructie-elementen die sterk lijken op de klassieke LEGO-stenen, maar dan vervaardigd uit beton. Ze hebben dezelfde kenmerkende noppen en uitsparingen, waardoor ze op een vergelijkbare manier kunnen worden gestapeld en bevestigd. Het verschil? Betonnen LEGO-blokken zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de bouwsector.

De voordelen van betonnen LEGO-blokken op een rij:

Eenvoudig te verplaatsen: ondanks hun gewicht zijn de betonnen LEGO-blokken makkelijk te verplaatsen;

Snelle opbouw: je stapelt en monteert de blokken snel, wat de bouwtijd aanzienlijk verkort;

Kostenbesparend: door de herbruikbaarheid en duurzaamheid van de blokken bespaar je op lange termijn geld;

Creatieve vrijheid: net als bij de kleine plastic versies, bieden deze blokken veel ruimte voor creatieve en flexibele ontwerpen;

Lange levensduur: beton is een duurzaam materiaal dat lang meegaat en tegen diverse weersomstandigheden bestand is.

De populariteit van betonnen LEGO-blokken

De aantrekkingskracht van LEGO is universeel. Vele generaties hebben al urenlang plezier beleefd aan het bouwen en creëren met de kleine steentjes. Juist omdat zoveel mensen deze innovatieve bouwmethode kennen, heeft die nu ook zijn weg gevonden naar de bouwsector. Betonnen LEGO-blokken bieden dezelfde veelzijdigheid en eenvoud als kleine LEGO-steentjes, maar dan op een grotere en stevigere schaal. Beton kan daarnaast in vrijwel elke gewenste vorm worden gegoten. Dus heb je kleinere stenen of stenen met een bijzondere vorm nodig? Dan is dat geen probleem.

Hoe verkrijg je betonnen LEGO-blokken?

Voor bouwbedrijven zijn er twee opties: het kopen van kant-en-klare blokken bij een betoncentrale of het zelf produceren van deze stenen op locatie. Om zelf betonnen LEGO-blokken te maken, moet je wel eerst betonblokmallen kopen. Deze mallen zijn verkrijgbaar bij Betonblock®. De experts van dit bedrijf hebben mallen ontworpen voor langdurig en veelzijdig gebruik. Met slechts één mal kun je zowel grote blokken als meerdere kleinere blokken in diverse vormen maken.

Wil je betonnen LEGO-blokken gebruiken voor jouw bouwproject? Bezoek dan de website van Betonblock® voor meer informatie en om de benodigde mallen aan te schaffen.