DEN HELDER - Bewegen in de natuur houdt je gezond. De schoonheid en de rust van de natuur zijn een goede remedie tegen stress en regelmatig bewegen verbetert de lichamelijke en geestelijke conditie. Wandel daarom mee op dinsdag 10 december om 9.30 uur met een gids van Landschap Noord-Holland. Ook in de wintermaanden is er buiten genoeg te beleven!

De wandeling begint bij bezoekerscentrum De Helderse Vallei. Daar word je ontvangen door de gids die je vervolgens mee neemt op een tocht door het plas- drasgebied Mariëndal, de Noordduinen en de Donkere Duinen.

De tocht brengt je door afwisselende landschappen met elk een eigen kenmerk. Zo was Mariëndal een strak en vlak bollenland, maar nu is het weer geworden zoals het landschap van Noord-Holland er uitzag in de tijd dat het zeewater er vrij spel had: een prachtig, moerasachtig gebied met lage duintoppen en waterpartijen.
De Noordduinen zijn de zogenaamde ‘grijze duinen’. De bijzondere mossen en korstmossen die hier groeien geven het landschap een mooie grijze gloed.

Het wordt een flinke tocht, dus trek goede wandelschoenen aan en neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg. Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plek.

Wanneer: Dinsdag 10 december 2019 van 09.30 tot 12.00 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder
Kosten: Regulier € 7,00 , donateurs € 4,00.
Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl