DEN HELDER -Welke online games zijn onverminderd populair gebleven? Sommige games worden door jong en oud gespeeld, waar andere spellen echt vooral onder voornamelijk jongeren erg populair zijn. In onze lijst nemen we diverse populaire spellen met je door, doe leuke ideeën op!


Fortnite

Wie kent Fortnite niet! Vrijwel alle bovenbouw basisschool kinderen spelen het tot ergens rond hun 20e! Fortnite kent verschillende type spelmodussen zoals het populaire battle royal, creative, save the world en party royal. Battle royal wordt in groepsverband gespeeld met 100 online spelers. Wie blijft er over als de storm komt? Je moet elkaar uitschakelen en er blijft 1 winnaar over. Dit spel kan overigens tot grote frustraties leiden bij gamers!

GTA 5

GTA (Grand Theft Auto) kun je eigenlijk wel een klassieker noemen. Het spel is ongeschikt voor personen onder de 18 jaar en dat is niet voor niets; je sleept anderen uit hun auto, steelt, moordt en er kunnen expliciete scènes in voorkomen. Dat laatste overigens vooral in de offline modus. GTA is online te spelen tegen andere medespelers. Je moet dan opdrachten uitvoeren, soms een race houden en bepaalde doelen halen. Het spel is grafisch fantastisch vormgegeven door Rockstar games.

Red Dead Redemption 2

Ook uit de stal van Rockstar games (evenals GTA) is het fantastische spel Red dead Redemption. Eveneens zeer fraaie graphics! Het spel speelt zich af in de western tijd en voelt als een interactieve deelname aan een speelfilm. Als outlaw heb je bepaalde missies te voltooien, maar staat er ook vrijwel doorlopend geld op je hoofd, dus kijk uit voor bounty hunters! Je rijdt grotendeels op je paard door de prairies (soms met je handlangers), langs spoorwegen, door modderige western stadjes waar je door de locals vijandig wordt gadegeslagen. In één woord: geweldig! Ook dit spel is 18plus en is zowel in een offline als online versie te spelen.

Minecraft

Minecraft wordt vooral als een spel voor jonge kinderen gezien. Vaak spelen kinderen het al zo rond 8 jarige leeftijd. Minecraft kun je ook offline als online spelen. Het spel kent een rustgevende toon, dankzij de rustige muziek en de mooie werelden die je kunt bouwen. Maar er ligt ook gevaar op de loer, zoals de zombies die 's nachts komen en waarvoor jij je moet inbouwen.

Kansspelen

Hieronder worden casino achtige spellen verstaan, zonder dat je overigens zelf per se geld hoeft in te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld gratis spins bij registratie ontvangen om deel te nemen aan diverse spellen. Ook zijn er platforms waar je met punten kunt spelen (of fictief geld) zonder zelf iets daadwerkelijk in te zetten. Dergelijke spellen zijn eveneens erg populair.

Woordspellen

Van een heel andere orde zijn de talloze gratis woordspelletjes die online gratis te vinden zijn. En pas op: het werkt verslavend! Zo speelde vrijwel iedereen op een gegeven moment Wordfeud - ken je hem nog? Inmiddels staan de scrabble achtige spellen Boggle en Rizzle alweer een tijdje aan top. Ideaal om te spelen tijdens saaie momenten.