Zaterdagmorgen 9 maart is er een CoderDojo in School 7. Kinderen tussen 7 en 17 jaar leren daar onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kunnen ze ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games maken.

CoderDojo is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

CoderDojo zaterdag 9 maart in School 7, Keizersgracht 94, van 10.00 tot 12.00 uur, toegang gratis, vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl

Meezingen in School 7
Iedere tweede dinsdag van de maand zingt zangeres Evelien van Leeuwen een uur Nederlandstalige liedjes rondom een bepaald thema in School 7. Op dinsdagmiddag 12 maart gaan de liedjes over vrouwen, aansluitend bij Internationale Vrouwendag en de Boekenweek, die dit jaar ‘Moeder de vrouw’ als thema heeft. Er staan liedjes op het programma als ‘Sophietje’ en ‘Rozen voor Sandra’. De meezingmiddag is voor iedereen die graag zingt en het gezellig vindt om dit samen met anderen te doen. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Meezingen dinsdag 12 maart in School 7, Keizersgracht 94, aanvang 15.00 uur, toegang gratis