DEN HELDER - Heb je moeite met het behalen van veel websitebezoeken? Of kom je maar niet hoger in de organische zoekresultaten van je doelgroep? Dit kan aan verschillende factoren liggen. Het algoritme van Google verandert telkens en als website eigenaar zijnde zal je hierbij actief moeten mee veranderen. Wanneer je dit niet doet heb je de kans dat je drastisch zakt in het aantal plaatsen in de zoekresultaten.


Google wordt steeds beter en dus ook strenger in het beoordelen van de relevantie van een website. Wanneer er iets niet goed werkt op een website of websitebezoekers blijven niet lang hangen kan Google je zo een aantal plaatsen omlaag halen. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat je website snel laadt, een duidelijke indeling heeft en goed leesbaar is. Daarnaast is het hebben van relevante content ook belangrijk. Zorg er dus voor dat je plaatjes scherp zijn en dat je schrijft over wat de doelgroep zoekt.

Waarom linkbuilding niet mag missen op je website

Naast goede content en een technisch goede website is het belangrijk dat er vanaf externe websites wordt gelinkt naar jouw website. Dit wordt linkbuilding genoemd. Deze links zijn voor Google een soort bevestiging dat jouw website relevant en betrouwbaar is. Hoe beter dit is, hoe hoger je terechtkomt in de organische zoekresultaten.

Je kunt het als volgt zien, hoe meer belangrijke websites naar jouw verwijzen hoe populairder Google je vindt. Hierdoor zal Google je hoger in de zoekresultaten terecht laten komen.

Je kunt eigenlijk wel stellen dat hoe minder externe links je hebt en hoe lager deze zijn van kwaliteit, hoe lager je terecht komt in de organische zoekresultaten. Dit is waarom het van belang is om moeite te stoppen in het plaatsen van backlinks.

Proces van een ervaren bedrijf

Het plaatsen van externe links kan erg lastig zijn. Daardoor kan het inschakelen van een linkbuilding bedrijf erg nuttig zijn. Een voorbeeld van een ervaren bedrijf is SAM Online Marketing. Zij hebben verschillende tools tot hun beschikking, deze tools geven handvatten tot het inzetten van backlinks en daarnaast bieden ze ook meer inzicht. Naast handige tools hebben zij ook veel ervaring. Door de tijd heen hebben zij een eigen netwerk opgebouwd die relevant kan zijn voor verschillende bedrijven. Met deze ervaring kan er sneller op relevante websites de juiste links geplaatst worden.

Het inzetten van linkbuilding vereist het hebben van een goede strategie. In deze strategie wordt bepaald wat de doelen zijn en hoe deze bereikt gaan worden. Het is handig om een strategie te hebben. Zo heb je een geheugensteun van wat je wilt bereiken en een stappenplan hoe je dit gaat doen.

Bij het inschakelen van een linkbuilding bedrijf wordt er een geheel proces gevolgd. Dit proces begint bij een kennismaking. Tijdens deze kennismaking wordt er een duidelijk beeld geschetst van wie het bedrijf is en waar ze voor staan. Hierna wordt er een concurrentieonderzoek ingesteld en wordt er een plan geschreven.

De belangrijkste concurrenten zijn degene die bovenaan Google staan. Hoe zetten zij de backlinks in? Uit dit onderzoek komen onder andere de vijf belangrijkste zoekwoorden, de concurrenten die goed scoren op deze zoekwoorden en de manier waarop zij linkbuilding inzetten. Nadat er een plan wordt opgesteld is het tijd om de links te gaan plaatsen.

Dit plaatsen verloopt binnen een aantal stappen. Eerst worden er relevante backlinks gelegd die makkelijk voorhanden zijn. Daarna worden de belangrijkste links via andere kanalen gezocht en als laatst wordt er gekeken wat er nog ontbreekt en wordt de rest aangevuld. De laatste stap binnen het proces is het analyseren, rapporteren en overleggen. Zo wordt gekeken of de links nog altijd nuttig en van kwaliteit zijn. Maandelijks zal er overlegd worden of er links veranderd moeten worden.

Echt je geld waard

Wanneer je besluit om SAM Online Marketing in te schakelen krijg je verschillende opties in linkbuilding pakketten. Deze pakketten bevatten altijd een onderzoek. Uit dit onderzoek wordt een strategie voor interne en een strategie voor externe links opgesteld. Er zijn geen standaard pakketten. Elk linkbuilding pakket wordt op maat gemaakt. Voor elke website wordt een uniek pakket samengesteld, omdat de behoefte, branche en het aanbod per site verschilt. De onderdelen die terugkomen in het pakket worden duidelijk uit de analyse die van te voren wordt gedaan. Uit deze analyse komen een aantal antwoorden die zullen helpen de autoriteit van de website te verhogen.

Elke website is uniek. Dit is dan ook de reden dat er geen standaard pakketten worden aangeboden, maar dat deze per website worden samengesteld. Het kopen van passende linkbuilding pakketten kunnen jouw website op deze manier naar de top brengen.