DEN HELDER - De lente is de tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan. Verwen uw tuin extra door de aarde te verrijken met compost. Zaterdag 26 maart 2022 kunt u dit gratis komen scheppen op onze gemeentewerf.

HVC maakt deze grondstof van door inwoners ingeleverde gft & etensresten. Kippenbotjes, klokhuizen, aardappelschillen enzovoort, vormen de basis voor compost. Met deze gratis compostactie willen we u bedanken voor het scheiden van gft & etensresten.

Waar en hoe

Zaterdag 26 maart kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur gratis compost ophalen bij de gemeentewerf aan de Ambachtsweg 25. Heeft u zelf herbruikbare zakken? Doe dan duurzaam en neem die mee. Op de gemeentewerf zijn ook zakken en scheppen beschikbaar. Komt u met een aanhangwagen, dan helpen we u met een shovel om deze vol te laden. Let wel: op = op!

Compost verrijkt tuingrond

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt het ervoor dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.