JULIANADORP - De eigenaar van een zesjarige reu van het ras Old English Bulldog heeft van burgemeester en wethouders van Den Helder een aanlijn- en muilkorfgebod gekregen voor de hond. De hond was betrokken bij zes bijtincidenten.

Bij een bijtincident met twee kinderen moest één kind in het ziekenhuis behandeld worden. Het andere kind had krassen en schaafwonden op de arm. De hond heeft ook een man gebeten en viel twee andere honden en een kat aan.

Het college heeft het aanlijn- en muilkorfgebod opgelegd om te voorkomen dat de hond opnieuw bijt. Als de eigenaar van de hond zich niet aan dit gebod houdt is hij strafbaar en riskeert hij een boete van € 230,00.

De incidenten vonden het afgelopen jaar plaats. Dat het enige tijd duurt voordat het college een besluit neemt over dergelijke incidenten komt onder meer omdat de gemeente afhankelijk is van een advies van de politie. Daarnaast krijgt de eigenaar van de hond eerst bericht over het voornemen van het college en heeft hij enige tijd de gelegenheid hierop te reageren. Pas daarna volgt het definitieve besluit van het college.