DEN HELDER - De gemeente, de Helderse Vallei en de kinderraad werken samen om zwerfafval in Den Helder aan te pakken. Team Wijkbeheer heeft met de Helderse vallei informatiepakketten over zwerfafval samengesteld voor alle basisscholen in Den Helder en Julianadorp. Aanstaande vrijdag worden de eerste pakketten aangeboden aan De Windwijzer en aan basisschool Comenius.


De overhandiging van het eerste informatiepakket is om 11.00 uur door kinderraadslid Jevi Grevelink samen met het team Wijkbeheer bij RKBS De Windwijzer. Hierna volgt rond 11.45 uur de overhandiging aan ABS Comenius door kinderraadslid Stein Douma. In een informatiepakket zit een spel, een opdracht, lesmogelijkheden en een uitnodiging voor een tekenwedstrijd. De scholen kunnen met de pakketten aan de slag om samen met de kinderen na te denken over zwerfafval en vooral wat hier tegen te doen is. Deze actie sluit aan bij de al langer lopende campagne ‘Ruim je op, dan ben je top’ van de kinderraad.

Uit de deelnemers aan de tekenwedstrijd worden vier winnaars gekozen. Naast het promoten van de actie over zwerfafval kiest de kinderraad, samen met de wijkbeheerders, de winnende tekeningen. De winnende tekeningen worden later in het jaar door heel Den Helder opgehangen.