DEN HELDER - Het beeld “Ontworsteling aan het water” is weer terug in Den Helder. In de nacht van zondag 20 november op maandag 21 november werd het beeld bij aquacentrum Heersdiep gestolen. Afgelopen zaterdag is het beeld door medewerkers van de gemeente Den Helder opgehaald bij de eerlijke vinders in Heerhugowaard.


Nadat de diefstal vorige week aan het licht kwam is er contact opgenomen met metaalhandel Vos uit Den Helder. Deze gaf de tip om de Metaal Recycling Federatie van de diefstal op de hoogte te stellen, zodat het beeld niet meer kon worden aangeboden bij de aangesloten metaalhandelaren. Wethouder van cultuur Fotigui Camara: Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat het beeld weer terecht is. De collega’s hebben na de diefstal alert gereageerd en direct aangifte bij de politie gedaan.

Na alle publiciteit is het beeld door de daders in Heerhugowaard achtergelaten. Prioriteit is nu om te beoordelen in hoeverre het beeld beschadigd is, met als bedoeling om het zo snel mogelijk terug te plaatsen.