DEN HELDER - Vorig jaar heeft Hollands Kroon scheidingsplein.nl gestart. Een website waar informatie te vinden is voor mensen die gaan scheiden. Waar zij, maar ook kinderen, om hulp en advies kunnen vragen.

Eén van de doelen van scheidingsplein.nl is het voorkomen dat kinderen de dupe van de scheiding worden. Daarom organiseren we gratis bijeenkomsten. Op dinsdag 27 september is er weer een ouderbijeenkomst.

Het programma van de ouderbijeenkomst

Tijdens de ouderbijeenkomst, delen twee jongeren met gescheiden ouders hun persoonlijke verhaal. Op deze manier krijgen de ouders en hun netwerk, een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen tijdens en na een scheiding.

Een eye-opener die ervoor kan zorgen dat ouders op een respectvolle manier uit elkaar gaan. Goed met elkaar om blijven gaan is in het voordeel van hun kind(-eren). Na het delen van hun persoonlijke verhaal kunnen deelnemers anoniem vragen te stellen aan de twee jongeren. Ook het wijkteam van Hollands Kroon is erbij om vragen te beantwoorden.

De organisatie is in handen van Villa Pinedo. Samen met gemeentes Texel en Den Helder en de wijkteams. Villa Pinedo is een stichting die zich inzet voor kinderen van gescheiden ouders.

Aanmelden

De ouderbijeenkomst is op dinsdagavond 27 september, van 19.00 tot 20:30 uur. De inloop is vanaf 18.45.

De locatie van de bijeenkomst is: MFC ’t Wijkhuis, Texelstroomlaan 5, Den Helder

Aanmelden voor de ouderbijeenkomst kan via de website van het Scheidingsplein. Meedoen is gratis. Als ouder kunt je maximaal 2 personen meenemen, bijvoorbeeld om je te steunen. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen.