DEN HELDER - Het afgelopen anderhalf jaar was voor niemand makkelijk. Er kon weinig waardoor het leven voor veel mensen weinig uitdaging bood. De gemeente Den Helder gaat hier serieuze verandering in aanbrengen voor vijftig jongeren. Met het project SocialBoost!

Jongeren van 14 tot 27 jaar worden uitgedaagd om met zichzelf en hun omgeving aan de slag te gaan. Deelnemende jongeren krijgen letterlijk een sociale boost en dragen tegelijkertijd iets positiefs bij aan hun omgeving. Als duo of in groepsverband zijn ze bezig met activiteiten, masterclasses en challenges die uitdagen om samen en voor anderen bezig te zijn.

Challenge
Deelnemers doen vanaf 10 mei acht weken lang, elke week een challenge. Deze opdrachten voeren jongeren samen met een ‘maatje’ uit en gaan over actuele thema’s zoals duurzaamheid, sporten en bewegen, andere culturen en het verbeteren van de wijk. Het kan ook bijvoorbeeld kokkerellen zijn, of samen de buurt opknappen. Daarnaast zijn er vier masterclasses en is er elke dag een ‘energyboost’ door een appje van de coach met een leuke opdracht.

Wethouder Pieter Kos is enthousiast over het project: “We hebben met jongeren enorm veel kracht in huis. Soms is het nodig om ze even een zetje te geven zodat ze erachter komen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ik ben blij dat we dit mogelijk kunnen maken. Daarnaast is een dankwoord aan collega Harmen Krul op zijn plaats, hij heeft de maatschappelijke diensttijd voor jongeren, waar dit project onder valt, bij ons op de kaart heeft gezet.”

Snel aanmelden
Jongeren kunnen zich alleen of samen met een vriend of vriendin aanmelden. Deelnemers die zich individueel aanmelden, worden op basis van persoonlijkheid aan een maatje gematcht. Ook is er een heuse geldprijs te winnen voor de top drie beste duo’s! Het duo dat de challenges het beste uitvoert, wint aan het eind van het project €300,-. Het stel dat op de tweede plaats komt wint €200,- en de derde prijs is een mooi bedrag van €100,-.

Jongeren die zin hebben om weer wat tofs te gaan doen, kunnen zich aanmelden op https://socialboost.meewering.nl/. Deelname is gratis! Wees er snel bij, want vol is vol!

Het project SocialBoost! wordt vormgegeven en uitgevoerd door MEE/de Wering.