DEN HELDER - Burgemeester Jan de Boer gaat graag informeel en ontspannen in gesprek met inwoners van de gemeente Den Helder. Dat doet hij tijdens lunchbijeenkomsten waarvan de eerste op vrijdag 15 oktober 2021 is van 11.30-13.30 uur. Aan de lunchtafel is plek voor 8 inwoners. Wie daar bij wil zijn, kan zich opgeven tot en met uiterlijk zondag 10 oktober via Ingesprek.denhelder.nl en laten weten waar ze het over willen hebben.

Jan de Boer: ‘Ik heb het afgelopen half jaar, sinds ik burgemeester werd, veel mensen ontmoet. Meestal zijn die ontmoetingen kort en vluchtig. Heel leuk, maar dan mis je nog wel eens het diepere gesprek over Den Helder zelf. Daarom heb ik dit lunchmoment bedacht, waarbij ik graag de soep opschep voor acht inwoners en in gesprek wil gaan. Als dit aanslaat, ga ik dit meerdere keren organiseren.”

Opgeven via Ingesprek.denhelder.nl
Wie met de burgemeester wil lunchen op vrijdag 15 oktober in De Boerderij, kan zich opgeven via het burgerparticipatieplatform Ingesprek.denhelder.nl. Daar kan men ook laten weten waar ze het over zouden willen hebben. Uit de aanmeldingen trekt Jan de Boer maandag blind 8 deelnemers die voor deze eerste bijeenkomst een uitnodiging krijgen. Via het platform wordt dat ook bekendgemaakt. Degenen die er deze eerste keer niet bij zijn, worden betrokken bij de uitnodigingsronde voor de volgende lunchbijeenkomst later dit jaar.

Over de lunchbijeenkomsten

De lunchbijeenkomsten hebben een ontspannen en informeel karakter. Ze zijn besloten en vooral bedoeld om met elkaar verhalen uit te wisselen over van alles en nog wat, wat met de gemeente Den Helder te maken heeft. Opgeven kan hier