DEN HELDER - Samen met de politie en de omgevingsdienst hebben wij laatst een controle uitgevoerd bij meerdere loodsen aan bedrijventerrein Ambachtsweg. Hierbij zijn een aantal overtredingen vastgesteld, onder andere bij het gebruik van sommige loodsen en op het gebied van milieu- en bouwactiviteiten.

De laatste jaren zijn er verschillende loodsencomplexen gebouwd. Het is belangrijk dat bedrijventerreinen worden gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Uit de praktijk blijkt dat dit niet altijd gebeurt. Eerder werden er vanuit een loods op dit bedrijventerrein illegale feesten georganiseerd.

Controle, voorlichting en herstel

De eigenaren/gebruikers zijn voor de controle geïnformeerd. Dat lijkt misschien apart, maar voorlichting is een belangrijk onderdeel van deze acties. Het gaat dan vooral om het besef van ongewenste situaties en hoe men die kan herkennen. Ook zijn er tips gegeven op het gebied van brandveiligheid. Waar nodig moeten eigenaren/gebruikers de overtredingen herstellen.

Burgemeester Jan de Boer zegt dat de gemeente, politie en Omgevingsdienst blijven samenwerken. ,,We willen graag zichtbaar zijn voor de mensen met goede bedoelingen, maar juist ook voor de kwaadwillenden. Verder is het soms nodig om de situatie ter plaatse te beoordelen.”

Signalen van illegale of ongewenste situaties?

Krijgt u signalen van illegaal of ongewenst gebruik van een bedrijfspand? Meld het. U kunt (anoniem) melding doen bij de gemeente via: https://www.denhelder.nl/melden. Ook kunt u de politie bellen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.