DEN HELDER - Woensdag 22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Stembureauleden maken het mogelijk dat inwoners van onze gemeente hun stem kunnen uitbrengen. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Voor een goed verloop van het stemproces is de gemeente Den Helder op zoek naar stembureauleden en stemmentellers.


Een stembureaulid levert een belangrijke bijdrage aan de democratie. Samen met de andere leden van het stembureau zorgen ze dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen.

Aanmelden als lid of teller
Bent u op 22 november beschikbaar en lijkt het werken op een stembureau u leuk? Meldt u dan aan vóór 1 november 2023 via https://mijnstembureau-denhelder.nl. Klik op de button ‘Ja, ik help mee!’ en vul de gegevens in. U kunt zelf kiezen op welke locatie u wilt plaatsnemen. Als u voldoet aan alle eisen die de kieswet stelt aan deze functie, dan ontvangt u bericht of u bent ingedeeld en in welke functie.

Let op: de verkiezingsdag kan door het tellen soms laat eindigen, het is een lange dag. Houdt hier wel rekening mee in verband met vervoer en gezondheid.

Vergoeding voor medewerkers stembureau
Een medewerker van het stembureau ontvangt een vergoeding. De vergoeding voor een voorzitter van een stembureau is € 325, voor een stembureaulid € 275, voor een plaatsvervangend stembureaulid € 175 en voor een teller € 100. De vergoeding moet worden opgeven bij de aangifte inkomstenbelasting.