DEN HELDER - Joop Rozeboom is de nieuwe Jutter van het Jaar. Dat maakt burgemeester Jeroen Nobel vanavond bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Rozeboom wordt geroemd voor zijn inzet voor het Joop Rozeboom Zaalvoetbaltoernooi, een sportevenement dat hij heeft opgericht. Maar ook wegens zijn maatschappelijke bijdrage voor jong en oud. Hiermee heeft hij zich op een bijzondere manier verdienstelijk gemaakt voor de stad en de inwoners van Den Helder.


Joop Rozeboom (1942) zet zich al jarenlang belangeloos en met veel enthousiasme in voor het Joop Rozeboom Zaalvoetbaltoernooi. Vijftig jaar geleden begon hij met een kleinschalig zaalvoetbaltoernooi tussen enkele campings. In de loop der jaren groeide dit uit tot een jaarlijks meerdaags toernooi. Diverse verenigingen, buurthuizen en vriendenteams namen en nemen hieraan deel. Het primaire doel van het toernooi was om het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding te steunen. Daar is in al die jaren veel geld voor bij elkaar gevoetbald. Later kwamen er andere doelen bij en is er elk jaar een lokaal goed doel dat op steun kan rekenen. Ook Helderse organisaties, zoals de kinderafdeling van het Noordwest Ziekenhuis Den Helder, Kids2Care, de speelgoedbank, het Hospice, sporters en sportverenigingen hebben donaties mogen ontvangen. De heer Rozeboom zet zich met het hart en ziel in voor het toernooi. Hij zoekt sponsoren, bedenkt ludieke acties en verzorgt de public relations. Daarnaast zet hij zich in voor eenzame ouderen door hen een onvergetelijke dag te bezorgen en levert hij een bijdrage aan de seniorenmiddag. “Op Joop kan men ook altijd een beroep doen om bij iemand thuis, die het financieel wat moeilijk heeft, een klusje op te knappen”, aldus het juryrapport.

De jury, dit jaar samengesteld uit de oud-jutters Jan Smit (2018), Linda Beets (2015) en Anita Hoedjes (2010) was het er unaniem over eens dat Joop Rozeboom de titel Jutter van het jaar 2019 verdient. Zij heeft grote waardering voor zijn inzet voor het Joop Rozeboom Zaalvoetbaltoernooi en voor zijn maatschappelijke bijdrage voor de inwoners van Den Helder. Rozeboom is de eenentwintigste Jutter aan wie deze eretitel wordt verleend.