GEMEENTE DEN HELDER - De gemeente Den Helder is officieel in de race voor de titel ‘diervriendelijkste gemeente van het jaar 2019’! Stichting DierenLot, die de verkiezing organiseert, heeft een top tien geselecteerd en de gemeente Den Helder is daar een van! Zaterdag 9 november weten we of we de titel ook echt hebben binnengesleept.

Om dierenwelzijn op gemeentelijk niveau een positieve boost te geven organiseert Stichting DierenLot de verkiezing voor de Diervriendelijkste Gemeente van het jaar 2019. Welke gemeente heeft een dierenwelzijnsbeleid, heeft een ambtenaar aangesteld met dierenwelzijn in zijn takenpakket en zorgt er ook nog eens voor dat dat beleid daadwerkelijk goed wordt uitgevoerd? Nou, wij dus! Daarnaast proberen wij het duinlandschap extra aantrekkelijk te maken om het broedsucces van de zeldzame tapuit te bevorderen. De dierenwelzijnsorganisaties krijgen van ons subsidie en we ontwikkelen een nieuw wildopvangcentrum.

In de top 3?
Dat wordt spannend dus, de bekendmaking in Gorinchem tijdens het Landelijke Congres Dierenhulpverlening op 9 november. Tenminste, als we uiteindelijk in de eindselectie terecht komen. Want in de tussentijd doet Stichting Dierenlot verdiepend onderzoek bij de geselecteerde gemeenten en stelt op basis van de resultaten een top drie samen. Een onafhankelijke en deskundige jury zal uiteindelijk het definitieve oordeel vellen.

Vorig jaar werd voor het eerst de verkiezing voor Diervriendelijke gemeente van het jaar gehouden. Leeuwarden streek toen met de eer. Dit jaar zijn naast Den Helder (in willekeurige volgorde) Velsen, Amsterdam, Schiedam, Alphen aan den Rijn, Hoorn, Zwolle, Vlaardingen, Lelystad en Rijswijk kanshebbers op de titel van 2019. Duimt u mee voor Den Helder? Zie ook: www.meestdiervriendelijkegemeente.nl.