DEN HELDER - De gemeenten Den Helder en Schagen hebben de handen ineengeslagen en ervoor gezorgd dat ook deze zomer de Kustbus rijdt tussen Petten en Den Helder. De Kustbus rijdt van 1 juli tot en met 1 september. Reizigers hoeven geen kaartje te kopen, de busrit is gratis.

Dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland, financiële bijdragen van de gemeenten Den Helder en Schagen en de ondernemersverenigingen van Den Helder en Schagen kan de Kustbus weer rijden. De bus geeft toeristen de mogelijkheid zich langs de Noord-Hollandse kust te verplaatsen met het openbaar vervoer. Dit geeft toeristen zonder auto meer mogelijkheden om hun vakantie te beleven. Daarnaast verlaagt het de parkeerdruk in de druk bezochte gebieden en wordt het aantal verkeersbewegingen langs de kust vermindert. De Kustbus is een gastvrij en toegankelijk middel voor de bezoekers van onze regio.

Regionale samenwerking en gratis

In eerste instantie mocht de Kustbus Huisduinen niet aandoen als opstap- en uitstaplocatie, omdat er vanaf 1 juli een vaste dienstregeling is van Connexxion naar Huisduinen. Maar inmiddels is vervoerder alsnog akkoord met het stoppen en opstappen aan de rand van Huisduinen Dat de Kustbus ook dit jaar weer rijdt is te danken aan een sterk staaltje regionale samenwerking. De gemeente Den Helder en de gemeente Schagen zijn er samen met de provincie Noord-Holland, de Ondernemersvereniging Den Helder en de Ondernemersfederatie Schagen in geslaagd om ervoor te zorgen dat de Kustbus zowel bezoekers als inwoners langs de kust kan vervoeren.

Wethouder Toerisme en Recreatie Fotigui Camara van de gemeente Den Helder: “Uiteraard zijn we erg blij dat Connexxion vanaf 1 juli een vaste lijn naar Huisduinen hanteert. Toch pleitten zowel de gemeente Schagen als Den Helder ervoor om ook een uitstap en opstap van de Kustbus te realiseren, grenzend aan Huisduinen Dat dit is gelukt is goed voor de samenwerking met de provincie en vooral fijn voor de passagiers die de Kustbus nemen.”

Dienstregeling

De dienstregeling is te vinden op www.kustbus.nl en op de diverse halteborden. Ook wordt de dienstregeling ingevoerd in de reis-app 9292. De bus is goed toegankelijk en biedt plaats aan gebruikers van een rolstoel of kinderwagen en heeft 40 sta- en 40 zitplaatsen.