Doe mee met de Cursus AVG omtrent de privacywetgeving!

Door Redactie op Donderdag 17 mei 2018, 16:16 uur   Gemeente   cursus, verenigingen, persoonsgegevensBron: Team Sportservice Den Helder


Doe mee met de Cursus AVG omtrent de privacywetgeving!

DEN HELDER - Op 25 mei 2018 wordt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. In deze nieuwe privacywet staat dat bedrijven, overheden maar ook vrijwilligersorganisaties precies moeten bijhouden welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoe lang. De Autoriteit Persoonsgegevens mag hoge boetes opleggen als dat niet gebeurt. Ook sportverenigingen vallen onder de nieuwe wet en moeten zorgvuldig met hun data omgaan.

Doel van de wet
De wet heeft een tweeledig doel: bewustwording van de risico’s die onzorgvuldig omgaan met persoonsgegevens met zich meebrengt en maatregelen vragen van alle instanties die persoonsgegevens opslaan of verwerken. De wet zal worden gehandhaafd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Enerzijds zullen zij controles uitvoeren, maar anderzijds ook maatregelen nemen als er een data-lek heeft plaatsgevonden terwijl de betrokken organisatie buiten de vastgelegde procedures heeft gehandeld. Er is bestuurdersaansprakelijkheid en de boetes zijn fors.

Cursus
Team Sportservice Den Helder organiseert een praktische en resultaatgerichte cursus van 2 avonden om verenigingen ‘AVG-proof’ te maken. Er zal één cursus in Den Helder en één cursus in Julianadorp worden gegeven.Tijdens de eerste avond wordt met name ingegaan op de noodzaak en theorie achter de wetgeving en op de tweede avond worden de puntjes op de ‘i’ gezet m.b.t. de uitvoering van de benodigde acties. Na de 2 avonden zijn alle deelnemende verenigingen ‘AVG-proof’ en ontvangen zij, als zij hun huiswerk hebben gedaan, een verklaring waarmee zij kunnen aangeven welke acties zij hebben gedaan om aan deze inspanningswet te voldoen. Bestuurders van verenigingen kunnen zich aanmelden voor de cursus. De eerste cursus start in mei.

Aanmelden en meer informatie via de website van Team Sportservice: https://www.teamsportservice.nl/
Tel: 0223-684726