DEN HELDER - Lotte Mollema, de Heldere kinderburgemeester, zal op woensdag 25 november haar eerste officiële optreden hebben. Samen met koningin Maxima heeft zij een rol bij het programma Meer muziek in de klas.


Meer muziek in de klas is een beweging die muziekonderwijs stimuleert. Koningin Maxima is ambassadrice hiervan. In Alkmaar wordt op woensdag 25 november een muziekakkoord getekend door vele organisaties uit de provincie Noord-Holland.

Met de ondertekening spreken diverse culturele instellingen, muziekverenigingen en scholen af om meer muziek in de klas mogelijk te maken. Vanuit Den Helder doet bijvoorbeeld de Meerwerfscholengroep mee aan het programma. Directrice Debbie Roos van de school van Lotte (De Thorbecke) is één van de ondertekenaars. Daarmee zet zij zich in om actief muziek op school te promoten. Dat gebeurt met een programma waardoor kinderen met allerlei muziekinstrumenten in aanraking komen. Alle ondertekenaars zijn online aanwezig in een zoomsessie. Op de website Meermuziekinde klas kunt u de livestream volgen.

Door de ondertekening zal het akkoord ‘aan’ gaan. Om dat ‘aan’ gaan te symboliseren komt koningin Maxima in de livestream, zij zal samen met Lotte een handeling verrichten.

Om 12.00 start de livestream. Lotte komt in actie rond 12.15 uur.