DEN HELDER - Wethouder Petra Bais heeft maandag de eerste betonplaat gelegd van de nieuwe strandopgang in Huisduinen. Het fiets- en wandelpad wordt 800 meter lang en komt tussen Fort Kijkduin en strandpaviljoen Factor 30 te liggen. Het moet klaar zijn voor het begin van het toeristenseizoen in april.

De nieuwe opgang maakt het strand bij Huisduinen beter bereikbaar voor bewoners, toeristen en hulpdiensten. Wethouder Bais vindt het nieuwe pad daarom een aanwinst. Voor zowel onze inwoners als de toeristen is het fijn als het strand en het paviljoen makkelijk te bereiken zijn. Daarnaast is het ook voor de veiligheid van groot belang; de hulpdiensten kunnen snel ter plekke zijn.

Volg de aanleg van het pad

Het nieuwe pad wordt opgebouwd uit speciale betonnen platen die onderling zijn gekoppeld. Daardoor ontstaat een comfortabel pad zonder merkbare voegovergang. De voortgang van de aanleg is te volgen via de interactieve BouwApp, die gratis te downloaden is.

Animatie strandopgang

Op www.denhelder.nl/strandopgang is een getekend filmpje te zien dat een indruk geeft van hoe de strandopgang er uit gaat zien.