DEN HELDER - Gemeente Den Helder beschikt vanaf 1 juli 2021 over acht nieuwe elektrische deelauto's voor medewerkers die tijdens diensttijd moeten reizen. De vier nieuwe Skoda Citigo's en de vier Opel-e Corsa's vervangen de tien benzineauto's die aan het einde van de leasetijd zitten. Ook team handhaving is overgestapt op een elektrische auto. De gemeente vermindert zo de eigen CO2- uitstoot met elektrisch rijden.

Wethouder Remco Duijnker: ‘Hiermee jagen we niet alleen de ontwikkeling van elektrisch rijden aan maar maken we Den Helder ook een stapje duurzamer. '

Eerst fiets, dan OV, dan pas auto
Medewerkers van de gemeente kunnen in de eerste plaats gebruik maken van een dienstfiets om een locatie te bezoeken. In de tweede plaats ligt een OV-kaart tot hun beschikking, als het reisdoel wat verder weg ligt.

Kunnen zij de bestemming niet bereiken met het OV? Dan mag de medewerker een dienstauto reserveren. Het gebruik van eigen auto's wordt op deze wijze zoveel mogelijk beperkt. Alle gemeentelocaties beschikken over laadpalen om de elektrische auto’s op te kunnen laden.

Binnenkort weer vaker onderweg
Ten tijde van corona is er weinig gebruik gemaakt van de deelauto's. Maar nu de wereld langzaamaan meer en meer open gaat, zal het aantal afspraken buiten de deur weer gaan toenemen. Met de aanschaf van de elektrische auto's is de gemeente hierop voorbereid.

Ook elektrische auto voor team handhaving
De handhavers van de gemeente Den Helder rijden ook in een nieuwe elektrische auto. De auto dient, naast een bijdrage aan een duurzaam wagenpark, nog een doel. Door de belettering en lichtbalk op het dak van de auto zijn handhavers zichtbaarder in de wijk.