DEN HELDER - Las, Gisayra, Ceylin , Daniël, Lina, Csenge, Tim Visser, Tim Lienos, Meike, Dana en Ivy. Dit zijn de Helderse kanjers die woensdag 14 november in het zonnetje worden gezet. Zij ontvangen uit handen van burgemeester Koen Schuiling het Helderse jeugdlintje. Wethouder Peter de Vrij reikt de oorkondes uit.


Het jeugdlintje is een blijk van waardering voor jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken of hebben gemaakt voor de Helderse samenleving. Tweeënveertig Helderse jongeren mochten eerder een jeugdlintje ontvangen. Een speciale jury bekeek en woog de voordrachten. Deze jury bestond uit Angèle Selhorst (directeur basisschool Duynvaerder), Harmen Krul (jongste raadslid), Daniëlle van Iperen (jeugdlintje 2017) Margret Toersen en Irene Talacko(managementassistentes gemeente Den Helder) en Peter de Vrij (wethouder Jeugdbeleid). Zij besloten unaniem dat deze twaalf jongeren een lintje verdienen!

Leerlingenraad Meerwerf basisschool de Duynvaerder
Las Hussein (11), Gisayra Victoria (11), Ceylin Heemskerk (10), Daniël Zeeman (9), Lina Azimi (12) en Csenge Toth (10)

Deze leerlingenraad nam het initiatief om een brief te sturen naar de gemeente en HVC om de school afvalbakken te geven waar de leerlingen hun gescheiden afval in kunnen doen. Van plastic tot groen afval. Door dit initiatief heeft de gemeenteraad besloten alle basisscholen te voorzien van deze afvalbakken.

Tim Visser (18)
Tim is een aantal jaren lid van de Reddingbrigade en werkzaam als vrijwilliger op het strand. Zijn werkzaamheden bestaan onder andere uit patrouilles op het water. Tim geeft ook zwemles aan kleine kinderen. Daarnaast is hij actief bij evenementen in onze stad, zoals het Historisch Weekend en Sail. Tim is in het bezit van een EHBO diploma. Vorig jaar heeft hij na een training op de Fabrieksgracht een leeftijdsgenootje geholpen die buiten bewustzijn was.

Tim Lienos (10)
Tim zet zich in voor goede doelen als het Ouderenfonds, de Grote Clubactie, Kinderpostzegels, de Voedselbank en KWF Kankerbestrijding. Hij is ook het oplettende mannetje voor de kleintjes (0 tot 4 jaar) om hem heen. Hij speelt graag met ze en let automatisch op.

Meike van Ammers (14)
Meike zet zich met hart en ziel in voor handbalvereniging JHC. Zij speelt zelf verdienstelijk in B1 en daarnaast traint en coacht zij een F-team bij de club. Ook is Meike voor het derde jaar jeugdscheidsrechter bij JHC, maar floot dit jaar ook vele wedstrijden bij het schoolhandbaltoernooi voor basisscholen, georganiseerd door DSO in Den Helder. Daarnaast ondersteunt Meike het door JHC georganiseerde jeugdweekend door het bedenken van spelletjes en helpt mee bij de uitvoering.

Leerlingenraad Beroepsonderwijs aan Zee
Dana van der Aa (15) en Ivy Zioh (16)

Dana en Ivy zijn echte leiders. Zij kunnen erg goed overbrengen wat ze willen, met een lach en een traan. Zij hebben onder andere gezorgd dat er een basketbalpaal op het schoolplein is geplaatst en daar wordt erg veel gebruik van gemaakt. Het zijn kanjers en we gaan nog veel van ze horen.