DEN HELDER - Bent u eigenaar van een eigen huis of appartement? Lees dan vooral de informatie op deze pagina. Het gaat over het duurzamer en energiezuiniger maken van uw huis.

Als u minder gas verstookt of zelf energie opwekt, verbruikt u minder energie. Dat is met de hoge gasprijzen van nu erg interessant. Daarnaast is het beter voor het klimaat. Dat vinden wij belangrijk en daarom helpen we u graag op weg. Met gratis advies, inkoopacties, subsidies en een lening. U leest er alles over op deze pagina.

Subsidie voor isolatie

Wilt u uw huis (deels) isoleren? Dan kunt u subsidie krijgen. U krijgt van de gemeente een tegemoetkoming van 30% op het geïnvesteerde bedrag. U ontvangt maximaal 500 euro subsidie. Vraag de subsidie vooraf aan! Meer informatie vindt u op www.denhelder.nl/energiesubsidie. Met een goed geïsoleerde woning heeft u minder gas of elektriciteit nodig om uw woning te verwarmen. Dat scheelt in energie en dus in de energiekosten. Zo maakt u uw huis comfortabel om in te wonen.

Woonlening

Denkt u eraan uw huis te verduurzamen of levensloopgeschikt te maken? Hiervoor kunt u geld lenen van de gemeente. Het minimumbedrag voor deze woonlening is € 2.500,¬ het maximum € 50.000¬. De rente is ongeveer tussen de 0,5% en 1,4% en de looptijd van de lening is 10 tot 20 jaar. Een BKR-toetsing is onderdeel van de aanvraag. Ga naar www.denhelder.nl/woonlening voor meer informatie. Hier vindt u alle voorwaarden en kunt u een aanvraag doen.

Doe de subsidiecheck!

Naast de subsidie en woonlening van de gemeente zijn er ook nog landelijke regelingen. Die kunnen het financieel nog aantrekkelijker maken om uw huis energiezuinig te maken. Een overzicht van alle mogelijke regelingen krijgt u als u de subsidiecheck doet op de website van het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Aantrekkelijke inkoopactie isolatie

Voor een scherpe prijs uw eigen woning isoleren. Dat kan als u meedoet aan de gezamenlijke inkoopactie voor isolatiemaatregelen, die de gemeente samen met het Duurzaam Bouwloket organiseert. Een offerte voor het isoleren van uw spouwmuur, vloer of bodem of voor isolatieglas, kunt u vrijblijvend aanvragen via www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-denhelder.

Na uw aanmelding komt een adviseur bij u langs om uw woning te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Dit is nog gratis. Voor het uitvoeren van de isolatiemaatregelen werkt Duurzaam Bouwloket samen met vakkundige bedrijven uit de regio. Deze zijn gecontroleerd op kwaliteit.

Informatieavond over isolatie

Dinsdag 5 april 2022 kunt u online een informatieavond bijwonen over het verduurzamen en isoleren van uw woning. Tijdens deze bijeenkomst vertelt een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket u van alles over dit onderwerp. Ook kunt u tijdens de presentatie en daarna vragen stellen (via een live chat).

Er zijn 5 april twee verschillende online bijeenkomsten:

Aan het eind van de bijeenkomsten krijgt u ook meer informatie over de collectieve inkoopactie isolatie.

Kijk en voel in de mobiele showroom

Benieuwd hoeveel geluid een warmtepomp of ventilatiebox nu echt maakt? Of wilt u de warmte voelen van een infraroodpaneel? Ervaar het in de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. Deze showroom staat donderdag 7 april tussen 11.00 en 17.00 uur op de parkeerplaats bij het Dorpshuis in Julianadorp en op vrijdag 29 april tussen 11.00 en 17.00 uur op de parkeerplaats aan de Sportlaan in Den Helder. Natuurlijk zijn hier adviseurs aanwezig die uw vragen over het verduurzamen van uw woning kunnen beantwoorden.

Gratis en onafhankelijk advies van het Duurzaam Bouwloket

Heeft u geen idee waar u moet beginnen met het verduurzamen van uw woning? Bent u op zoek naar een betrouwbaar uitvoerend bedrijf? Of heeft u een vraag over de lening, subsidies of energiebesparende maatregelen? Hiervoor kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Dit is het energieloket van de gemeente Den Helder. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/den-helder voor meer informatie. Of stel al uw vragen aan een onafhankelijk adviseur. Dat kan door te bellen naar
072- 743 39 56 of te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.

Duurzaam Wonen-spreekuur

Wilt u liever naar een adviseur toe? Maak dan een afspraak voor het Duurzaam Wonen-spreekuur in het stadhuis. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket beantwoordt uw vragen over energiebesparing of over subsidies en andere regelingen. Afspraken zijn mogelijk tussen 18.30 en 21.00 uur en duren maximaal een half uur. Inschrijven kan via www.duurzaambouwloket.nl/spreekuur-denhelder. Op deze website ziet u op welke data afspraken mogelijk zijn en vindt u ook meer informatie.