DEN HELDER - Ruim drieduizend inwoners van Den Helder hebben een energiebon ontvangen. Maar nu is het beschikbare budget van het Rijk op. Dit heeft mensen teleurgesteld en dat vinden wij uiteraard jammer. De gemeente had graag alle inwoners die dat wilden een energiebon verstrekt. Gelukkig is er nog een aantal andere regelingen waar huiseigenaren gebruik van kunnen maken.

Zo is er de subsidie voor energiebesparende maatregelen. En de woonlening voor duurzame maatregelen als isolatie, dubbel glas of de aankoop van een warmtepomp. Wanneer een woningeigenaar duurzaam wil gaan bouwen of verbouwen, komen zij in aanmerking voor een korting op de bouwleges. Inwoners die duurzamer willen wonen, kunnen voor gratis advies terecht bij Duurzaam Bouwloket.

Eind november 2021 volgt nog een collectieve inkoopactie isolatie. Eerder zijn er succesvolle collectieve inkoopacties geweest rondom zonnepanelen. Nu organiseren we dit voor isolatiemaatregelen. In 2022 stelt het Rijk waarschijnlijk ook weer subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van huizen. Hoe die regelingen eruit komen te zien is nog niet bekend. Uiteraard informeren wij inwoners daarover, zodra er meer bekend is. Dat doen we onder andere via het Stadsnieuws en via onze sociale media.

Actuele informatie over alle duurzaamheidssubsidies en stimuleringsmaatregelen kunt u vinden op onze duurzaamheidspagina www.denhelder.nl/duurzaam.

Wethouder Remco Duijnker: ‘De succesvolle energiebon-actie laat zien dat veel mensen bezig zijn met het verduurzamen van hun huis. Daar is de gemeente blij mee, en daarom blijven we onze burgers ondersteunen met een pakket praktische subsidieregelingen dat nog steeds beschikbaar is. Hopelijk draagt het Rijk daar vanaf volgend jaar weer zijn steentje aan bij!’.