DEN HELDER - In Den Helder fietsen we graag, maar wat vindt u eigenlijk van de fietspaden? Laat dat weten en doe mee met de landelijke verkiezing ‘Fietsstad 2020’ van de Fietsersbond.

Wie meedoet maakt kans op een elektrische fiets! De vragenlijst staat op www.fietsstad.nl.

Met hun antwoorden geven fietsers in Nederland aan of zij de fietspaden in hun gemeente waarderen, of er voldoende goede stalplekken zijn, of de fietspaden schoon, goed onderhouden en goed verlicht zijn. Kortom: is het goed fietsen in onze stad? De gemeente die het beste scoort mag de titel ‘Fietsstad van het jaar 2020’ gaan voeren. Natuurlijk willen wij deze titel in de wacht slepen. Belangrijker is echter dat wij zo van onze inwoners horen hoe zij het fietsen in Den Helder ervaren en wat er in hun ogen te verbeteren valt.

Rapportcijfer omhoog
Eén keer per twee jaar vindt deze verkiezing plaats. In 2018 sleepte de gemeente Houten de overwinning binnen. Den Helder deed toen ook mee aan de verkiezing. Ons ‘rapportcijfer’ was een 3,6 op een schaal van 1 tot 5. Sindsdien zijn fietspaden verbeterd en beter onderhouden. Denk aan de aanleg van het nieuwe fietspad op de Polderweg en de Noorderhaaks. Ook het Grasdijkje is opgeknapt en opengesteld voor fietsers en de Duinweg heeft een nieuw fraai fietspad richting Huisduinen. We zijn benieuwd of u ook verbeteringen ervaart sinds 2018 en het rapportcijfer omhoog gaat.

Waar vult u de enquête in?
De online enquête vindt u www.fietsstad.nl. Het invullen kost een paar minuten en dit kunt u doen tot en met 31 oktober 2019. Met uw stem geeft u aan welke verbeteringen u belangrijk vindt. En mooi meegenomen: onder de deelnemers wordt een elektrische fiets verloot!