DEN HELDER - Denkt u eraan uw koopwoning te isoleren? Dan kunt u daar mogelijk subsidie voor krijgen. Dit jaar stelt onze gemeente € 200.000,- beschikbaar voor isolatiesubsidie.

Comfortabel

Een goed geïsoleerde woning is niet alleen comfortabeler, maar u verbruikt ook minder gas voor de verwarming ervan. Dat scheelt enorm in energiekosten. Zeker met de hoge prijzen van nu is dat aantrekkelijk.

Voorwaarden subsidie

U kunt subsidie krijgen voor het isoleren van spouwmuren, gevel, vloer of bodem en het vervangen van kozijnen en beglazing. Onze gemeente betaalt met de subsidie tot 30% mee aan de isolatie, met een maximum van € 500,-. Wel zijn er voorwaarden aan de subsidie. U mag de isolatiemaatregel bijvoorbeeld pas uitvoeren nadat wij de subsidieaanvraag hebben goedgekeurd. Meer voorwaarden staan op de website www.denhelder.nl/energiesubsidie. Voor de subsidie geldt verder: op is op.

Wethouder Duurzaamheid Tessa Augustijn hoopt dat veel woningeigenaren de subsidie aanvragen: Met dit financiële steuntje in de rug kunnen nog meer mensen hun woningen verduurzamen. Isoleren is heel belangrijk. Het geeft niet alleen meer comfort maar brengt ook de energierekening omlaag. En niet te vergeten, het is beter voor het milieu.

Woonlening

Naast de isolatiesubsidie hebben wij ook andere regelingen om u op weg te helpen. Zo is het mogelijk geld te lenen voor het verduurzamen van uw woning. Meer informatie leest u op www.denhelder.nl/woonlening.

Duurzaam Bouwloket

Heeft u vragen over de regelingen of over isolatiemaatregelen? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/den-helder. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 0223-208 000 en het contactformulier op de website: www.duurzaambouwloket.nl/contact. Het advies is gratis voor u als inwoner van onze gemeente.

Energieadviezen aan huis

De gemeente stelt dit jaar ook een beperkt aantal energieadviezen aan huis beschikbaar. Woningeigenaren krijgen na het bezoek van een onafhankelijk adviseur een persoonlijk woningverbeterplan toegestuurd. Het advies en het woningverbeterplan geven inzicht in welke duurzame maatregelen u het beste kunt (laten) uitvoeren. Normaal gesproken kost dit € 289. Nu onze gemeente bijdraagt, betaalt u slechts € 50. Op www.denhelder.nl/woningverbeterplan staat alle informatie.