DEN HELDER - De gemeente Den Helder heeft via de Helderse Uitdaging maar liefst 79 matches gemaakt voor hergebruik van kantoormeubilair uit het oude stadhuis aan de Kerkgracht en de voormalige locatie aan de Verkeerstorenweg. Heel veel verenigingen en stichtingen zijn hiermee geholpen. Het ging om meubilair dat de gemeente niet kon hergebruiken in het nieuwe stadhuis of waar geen plek meer voor was. Dit ging van kapstokken tot koffiezetapparaten en van bureaustoelen tot archiefkasten.

Aanhangers en bussen werden de afgelopen maanden vrolijk volgeladen. Zo kreeg wijkplatform de Schooten maar liefst 60 grijze stoelen en nam Stichting Goederenbank Den Helder 24 zwarte tafels mee. Scholen aan Zee beschikt nu over 10 lage archiefkasten en 3 grote vergadertafels. Carnavalsvereniging De Krabbetukkers heeft een printer overgenomen.

Hergebruik van meubilair

Wethouder Michiel Wouters is zeer tevreden over de prettige samenwerking met de Helderse Uitdaging. “We hebben zoveel mogelijk meubilair hergebruikt in het stadhuis. Maar niet alles konden we hergebruiken. We zijn heel blij dat nagenoeg alles een nieuwe bestemming heeft gekregen. Het is goed dat leden en gebruikers van veel verenigingen en stichtingen in onze gemeente hiervan profiteren. Ik wil de Helderse Uitdaging bedanken voor hun werk.”

Den Helder mooier maken

“Met de Helderse Uitdaging verbinden we het lokale bedrijfsleven aan maatschappelijke organisaties, om zo Den Helder en Juliandorp een beetje mooier te maken”, zegt Jazz Riet, sinds oktober manager van de Helderse Uitdaging. “Dankzij de gemeente Den Helder hebben we enorm veel meubels ondergebracht bij verschillende verenigingen en stichtingen. Het effect dat we hiermee gezamenlijk hebben gecreëerd, gaat veel verder dan alleen het hergebruiken van meubels! Dankzij de stoelen bijvoorbeeld kan wijkplatform de Schooten zijn buurtlunches, kletstafels en koffie pop-ups veel beter mogelijk maken. Dat zijn weer initiatieven om de sociale verbinding in de buurt te versterken en eenzaamheid tegen te gaan. En met de oude postkast van de gemeente heeft de Reddingsbrigade een fantastische voorraad- en opbergkast kunnen creëren voor al hun medicijnen, waardoor alle strandbezoekers passender geholpen kunnen worden in noodsituaties. Dankzij de oprichters, onze partners, sponsors en de leden van de Club van 100 kunnen wij doorlopend dit soort maatschappelijke initiatieven blijven ondersteunen en mensen helpen die het nodig hebben.”

Als dank kreeg Michiel Wouters een plaquette overhandigd door Jazz Riet en Sonja Vermeulen, bestuurslid van de Helderse Uitdaging.