DEN HELDER - Op donderdag 10 augustus 2023 organiseert de gemeente twee inloopmomenten voor omwonenden van het schietincident van afgelopen zaterdag. De inloopbijeenkomsten zijn in het Stadhuis, Kerkgracht 1.Tijdens deze inloopmomenten zijn in ieder geval vertegenwoordigers van de politie en Slachtofferhulp aanwezig en ook medewerkers van de gemeente. Buurtbewoners kunnen daar terecht om in gesprek te gaan met de hulpdiensten en om vragen te stellen.

Op de Bassingracht, nabij café de Bierbron vond zaterdag rond middernacht een schietpartij plaats. Hierbij raakten drie personen gewond, waarvan twee zwaargewond. Eén van de zwaargewonde personen overleed later in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar. Diverse buurtbewoners waren getuige van de schietpartij. Het incident leidde tot veel emoties en bezorgdheid bij omwonenden. De gemeente begrijpt dat sommige mensen daarom de behoefte hebben om over de gebeurtenis te praten. Daarom houdt de gemeente donderdag twee inloopbijeenkomsten.

De inloopmomenten zijn op donderdag 10 augustus 2023:

• van 15.00 uur tot 16.30 uur
• van 18.00 uur tot 19.30 uur

in het Stadhuis, Kerkgracht 1.


Iedereen is van harte welkom.

Burgemeester Jan de Boer nodigt buurtbewoners uit gebruik te maken van deze gelegenheid. Om de inloopmomenten zo laagdrempelig mogelijk te houden zijn er vanuit de gemeente alleen ambtenaren aanwezig en geen collegeleden.

Voor wat betreft de Visbuurtweek: die wordt als vanouds gehouden. Daarover is de gemeente in goed overleg met de organisatie.