DEN HELDER - De gemeente Den Helder stelt € 750.000 extra beschikbaar voor de Woonlening. Met de Woonlening kunnen inwoners tegen een lage rente geld lenen voor het verduurzamen of levensloop geschikt maken van hun woning. De gemeente trok hiervoor eerder al € 1.000.000 uit en later nogmaals € 300.000. Maar omdat veel mensen van de Woonlening gebruikmaken, is nu extra geld nodig om ervoor te zorgen dat regeling kan worden voortgezet.

Wethouder Duurzaamheid Chris de Koning is blij met het succes van de Woonlening. “Het is goed voor ons allemaal als woningen worden verduurzaamd, maar ook voor je eigen portemonnee. In deze tijd van extreme energieprijzen levert verlaging van je energieverbruik een flinke besparing van geld op. Ik roep inwoners daarom op gebruik te maken van de Woonlening.”

Voorwaarden Woonlening

De Woonlening is bedoeld voor het energiezuiniger maken van een woning of het doen van aanpassingen waardoor de bewoner er langer in kan blijven wonen. Maar ook maatregelen voor asbestsanering of funderingsherstel kunnen worden meegenomen. Het minimum leenbedrag voor deze woonlening is € 2.500, het maximum € 50.000. De rente is ongeveer tussen de 0,5% en 1,7% en de looptijd van de lening is 10 tot 20 jaar. Een krediettoetsing is onderdeel van de aanvraag. Alle informatie en voorwaarden zijn terug te vinden op www.denhelder.nl/woonlening.

Isolatiesubsidie

Naast de Woonlening heeft de gemeente Den Helder ook een isolatiesubsidie om inwoners op weg te helpen. Inwoners kunnen subsidie krijgen voor het isoleren van hun spouwmuren, gevel, vloer of bodem en het vervangen van kozijnen en beglazing. De gemeente betaalt met de subsidie tot 30% mee aan de isolatie, met een maximum van € 500. Wel zijn er voorwaarden aan de subsidie. Inwoners mogen bijvoorbeeld de isolatiemaatregel pas uitvoeren nadat de gemeente de subsidieaanvraag heeft goedgekeurd. Meer voorwaarden staan op de website www.denhelder.nl/energiesubsidie. Voor de subsidie geldt verder: op is op.

Meer regelingen

Verder zijn er ook nog landelijke subsidies voor het verduurzamen van woningen. Een overzicht van alle mogelijke regelingen krijgen inwoners als ze de subsidiecheck doen op de website van het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Meer informatie

Met vragen over de Woonlening kunnen inwoners terecht bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, via telefoonnummer 088 -1021 398 (van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur) of e-mail postbus@odnhn.nl.

Vragen over subsidies of het verduurzamen van woningen kan het Duurzaam Bouwloket beantwoorden. Het is bereikbaar via telefoonnummer 0223-208 000 en het contactformulier op de website: www.duurzaambouwloket.nl/contact. Het advies is gratis voor inwoners van onze gemeente.